Makelaar Nieuwe Stijl competitie rit 7; van der Velden wint weer

Hoewel de klassementsaanvoerder een redelijke voorsprong heeft verzameld is de strijd zeker in de kop van het klassement nog niet beslist, want de alom bekende woorden uit de rijke vocabulaire van mijn idool                           “ Joop Zoetemelk  zijn ook hier in Beverwijk zeker nog wel van toepassing; “PARIJS IS NOG VER”. Met andere woorden; de eindstreep op de Aagtenbelt is nog niet bereikt.

Natuurlijk heeft de schicht uit Egmond een behoorlijke voorsprong maar bij de achtervolgers zijn nog allerlei verschuivingen in het klassement mogelijk voordat de uiteindelijke verdeling van de eindprijzen van de dit seizoen sterk verkorte competitie bekend is, dus de puntenverzamelaars moeten iedere week attent blijven koersen van start tot de finish, want de concurrentie zal zeker proberen de koers keer op keer hard te maken en proberen er ongezien van onder te muizen. Met grote spanning werd er dan ook deze avond weer vanuit het juryhok en zeker ook door de vaste supporters, met natuurlijk de harde kern Paul en Henk ook deze avond weer ruim op tijd aanwezig in hun business seats  langs het parcours uitgekeken naar het verloop en uiteindelijk de ontknoping van deze avond.

Na de wekelijkse prietpraat in het openlucht kleedlokaal voor de start over de door verschillende renners geveinsde medische ongemakken, door pech net niet gewonnen wedstrijden, getrainde en niet getrainde kilometers kon Mart Kos om precies 19.00 uur de 42 renners wegschieten, werkelijk een mooi aantal deelnemers. Vanuit de start waren de demarrages niet van de lucht maar het eerste halfuur konden de aanvallers geen potten breken want meer dan 10 of 12 seconden gaf het peloton geen ruimte aan de verschillende koplopers.

Na 25 minuten eindelijk een poging die leek te gaan slagen, met Sjors van Eerden, Mike Tesselaar, Guido Tromp en Jules Gadiot zij liepen tot een halve minuut uit maar toen leek broedermoord in de maak want Jordy Tromp begon zich er mee te bemoeien aan de kop van het peloton en dichtte na drie rondjes de helft van de voorsprong waarna nr. 69 vandaag eindelijk met een werkende transponder Richard Westerhof (de man van de overheerlijke slagroomtaarten) de rest van de overgebleven voorsprong deed smelten.

Na precies een uur koers stak de leider van het klassement voor de eerste keer zijn neus aan het venster samen met Koen Klinkhamer en Yoel Leeflang maar ook deze poging strandde in schoonheid. De deze avond bijzonder actieve Sjors van Eerden en de flyer Charles van Royen probeerden het voor de bel ook nog een keer, maar toen Mart de bel liet horen bij het ingaan van de laatste ronde zag het er naar uit dat het een massasprint zou worden met een bijna volledig peloton. Er waren in de loop van de wedstrijd vandaag slechts  6 man door de openstaande achterdeur verdwenen, de laatste die er na 45 min. pas af moest was Nino Mastinu dit jaar voor de eerste keer aan de start moest er vorige jaren meestal al na een paar rondjes af. Proficiat Nino met deze progressie!

De uitslag. 1. Jeffrey van der Velden (toch weer) 2. Koen Klinkhamer  3. Maikel de Boer  4. Wouter Lips  5. Mike Tesselaar  6. Niels Jetten  7. Jorge van Vliet  8. Charles van Royen  9. Onno Timmermans  10. Mike Kes

Maandag 31 augustus om 19:00 rit 8 van deze Makelaar Nieuwe Stijl Recreanten Competitie. Vooraf inschrijven bij ruitertjes@hotmail.com is nog steeds verplicht. En let op; meedoen vanaf Nieuwelingen t/m Sportklasse.

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de stand

Comments:

 • Jack van Hooff

  Mooie koers en mooi verslag.
  Kunnen de uitslagen ook worden doorgezet naar Mylaps en indien mogelijk ook die van vorige week.
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden 25 augustus 2020 at 12:09
 • Bert+Bakker

  Hallo mannen voor mij zit het seizoen er op, sinds 10 dagen spier blessure’s in de linker heup begon met bilspier maar het gaat verder. Loop bij de fysio en het is geen pretje als hij aan de gang gaat.
  Hoop volgend jaar present te zijn met vriendelijke groet
  Bert Bakker🏍🚴

  Beantwoorden 25 augustus 2020 at 17:53
 • Redactie BRC Kennemerland

  Heel veel beterschap Bert! Succes met de blessure. Tot volgend jaar.

  Beantwoorden 26 augustus 2020 at 07:58
 • Ronald Welp

  En dan caine Lammers even niet vergeten!! Vorig jaar nog regelmatig gedubbeld en nu niet!!

  Beantwoorden 26 augustus 2020 at 08:04

Laat een bericht achter