Makelaar Nieuwe Stijl competitie rit 6; van der Velden wint massasprint

De twee meest trouwe supporters Henk en Paul waren er zoals iedere week als eersten om half 7 maar de renners waren toen nog in geen velden of wegen te  zien. Niet zo erg verwonderlijk want de regen kwam werkelijk met bakken uit de gitzwarte hemel, en er werd zelfs getwijfeld of er wel gestart zou kunnen worden. Vijf minuten later en drijfnat kwam de klassement aanvoerder Jeffrey van der Velden zich  als eerste  melden aan de tafel van Rob op de fiets vanuit Egmond onderweg even afgestapt in Castricum om te schuilen voor een iets te hevige bui. Gelukkig brak even later de zon weer door en de baan was in no time redelijk droog en  te berijden, en toen wonder boven wonder kreeg Rob het tijdelijk druk bij de inschrijftafel want er gingen uiteindelijk toch nog 19 renners van start, een aantal dat niemand van de organisatie een kwartier voor de start voor mogelijk had gehouden. Vanavond dus geen verhalen over ziek en zeer voor de start maar ditmaal had iedereen een oordeel over het weer en leek het wel of het dagelijkse weerpraatje van Piet Paulusma vanavond vanuit het Aagtenpark uit Beverwijk kwam.

De start was met 5 minuten vertraging omdat door de regen een aantal renners aan de late kant arriveerden.

Na drie rustige rondjes pech voor Theo van Lieshout een lekke band, hoewel de wissel van de band niet zo snel verliep als bij Max Verstappen kon hij toch na twee rondjes weer aansluiten bij het peloton. De eerste serieus uitziende aanval kwam op naam van het koppel Jorn Teer en Ruben Troost beiden vanavond voor de eerste keer in de BRC Arena. De poging liep na een ronde alweer spaak omdat tempobeul Jeroen Visser het snel  welletjes vond. Het bleef daarna wel onrustig maar omdat de krachten verhoudingen binnen een grote groep in het peloton onderling niet heel ver uiteen liepen bleef het bij korte pogingen in het eerste halfuur. Geen uitloop pogingen maar gewoon een deur open zetten achter in het peloton.

Zodoende bleven er uiteindelijk vlak voor het sein van Mart Kos voor de laatste 10 rondjes 11 man over in dezelfde ronde. Jorn Teer was vanavond wel de man met de meeste uitlooppogingen maar hij werd steeds weer snel gecounterd, het peloton gunde niemand het genot van ver voor dat peloton uitrijden. Maikel de Boer en Mike Tesselaar probeerden het ten lange leste ook nog een keer maar ook deze sterke kleppers kregen geen ruimte van het peloton, en toen zij uiteindelijk waren teruggepakt viel het tempo binnen de groep helemaal stil en zakte het gemiddelde van de eerste groep binnen een paar rondjes  van 40.5 naar 39.7.

Bij de bel van de laatste doorkomst  nog een ultieme poging van Jorn Teer. In zo’n laatste ronde is er nog veel mogelijk vooral als door de gevestigde namen de duivels worden ontbonden, en de uitslag van de eerste vier bijna een spiegelbeeld van de stand in het algemene klassement is. Uiteindelijk trok de schicht uit Egmond aan het einde van de rit weer aan het langste eind, de tweede plek was voor de man uit Driehuis Michael van Son (hij stond vanavond een beetje zenuwachtig te trillen aan de start omdat nog niemand van zijn begeleidingsteam langs het parcours aanwezig was), de derde plek was voor Koen Klinkhamer die toch weer behoorlijk wat puntjes bij elkaar sprokkelde, net voor de man op de vierde plek Giuliano Rolfini (voor mij een zeer positieve nieuweling dit jaar) en als vijfde werd Maikel de Boer afgevlagd.

Achteraf hadden ook vanavond de thuisblijvers weer ongelijk, maar achteraf kijk je een paard in zijn ………..

Maandag 24 augustus om 19:00 rit 7 van deze Makelaar Nieuwe Stijl Recreanten Competitie. Vooraf inschrijven bij ruitertjes@hotmail.com is nog steeds verplicht. En let op; meedoen vanaf Nieuwelingen t/m Sportklasse.

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de stand

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter