Makelaar Nieuwe Stijl competitie rit 5; de hitte kleeft aan het peloton

Een drukke avond voor de heren van de jury want het regende afgelopen dagen nieuwe aanmeldingen, bekende gezichten uit vorige jaargangen van de maandagavondcompetitie, maar ook namen die nog niet eerder de weg naar de Aagtenbelt hadden gevonden. Natuurlijk de top van het puntenklassement van deze competitie was uiteraard aanwezig want de puntjes zijn dit jaar weer duur, maar opeens was er de aanmelding van o.a. de tempobeul uit Alkmaar tijdritspecialist Jeroen Visser, dit jaar voor het eerst in het bezit van een sportklasse licentie, en van Hans Schelvis. Hij stond vanavond voor de tweede keer in 2020 aan de start nadat hij vorig jaar al een aantal mooie uitslagen had neergezet.

Maar ook de oud wereldkampioen bij de veteranen Gerard Albrink stond te trappelen achter de witte streep hij kon het niet nalaten om zijn neus maar weer een keer aan het venster te steken op zijn thuisbaan, evenals Mike Kes en Laurens Snoek, twee erkende criteriumrijders uit het Noordhollandse circuit. Richard Westerhof ook weer aan de start vanavond met een nieuwe transponder die nog niet werkte zoals het moest, maar wel netjes eindigend in de buik van het peloton. Mark Andringa had zijn Cervelo vandaag nog even door zijn vaste mechanieker laten nakijken maar moest aan het einde van de rit met een oververhit hoofd en een raket tussen de tanden toch kleur bekennen; het zijn de benen die het moeten doen.

We misten ook wat kleppers. Jorge van Vliet was door bijzondere omstandigheden verhinderd en ook Erwin de Vries was waarschijnlijk te lang aan zijn kite blijven hangen want bij BRC was hij niet. Ook Luca Schrijen was het contact verloren maar hij niet met zijn kite maar met zijn SRAM achterderailleur. Zelfs de NASA werd ingeschakeld om het geavanceerde apparaatje nieuw leven in te blazen maar helaas zonder succes.

Voor de start gingen de gesprekken niet over ziekte, blessures of trainingsachterstand maar vanavond was de warmte “ het onderwerp van gesprek”. Dan had je altijd mocht het uberhaupt helemaal niet gaan vanavond achteraf een sterk excuus als je eventueel zou worden gelost. Maar het lossen viel wel mee, want de 46 mannen en vrouwen die om 19.00 uur van start gingen maakten er in den beginne geen harde wedstrijd van met een gemiddelde dat op een enkele uitzondering na voor iedereen te volgen was. Het was alsof de klamheid van de avond over het peloton neerdaalde en de renners aan elkaar deed plakken.

Wouter Breedt Bruin was na een aantal rondjes de eerste aanvaller maar na zo’n slow start was het voor het peloton niet moeilijk het gaatje binnen no time te dichten. Het bleek deze avond geen sinecure te zijn om een aantal rondjes volle bak voor het peloton uit te rijden, dat hoorde je ook tijdens de reacties na afloop in de openbare kleedkamer waar voor de meesten een heerlijk waterijsje klaar lag (dank aan Tamara!). Bert Bakker probeerde het ook nog eens, maar wat hem vrijdag in Brakel wel lukte “ winst bij de veteranen “ lukte op de Aagtenbelt vanavond niet, hij kwam ondanks meerdere pogingen niet los uit het peloton. Even later lukte het zoon Ruud wel om samen met vier anderen een redelijke voorsprong te nemen, maar het peloton liet het zo vlak voor de bel wederom niet begaan en een paar rondjes later werden de koplopers weer gepakt, het peloton was echter wel gedecimeerd want aan de achterkant stond er dit keer geen deur maar een poort wagenwijd open. De tocht was voelbaar in het juryhok.

Toen was het de beurt aan de schicht uit Egmond Jeffrey van der Velden om te demarreren en met nog enkele rondjes te gaan kreeg hij Koen Klinkhamer en Hans Schelvis mee op zijn bagagedrager. Deze drie vochten uiteindelijk om de hoofdprijzen en daarachter viel het peloton in stukken en brokken uiteen, en kwamen de uitgeknepen Nijlgroene lijken in kleine groepjes over de finish. Uitslag; 1. Jeffrey van der Velden  2. Koen Klinkhamer  3.  Hans Schelvis  4. Tibor Zwaan  5. Giuliano Rolfini.

Maandag 17 augustus om 19:00 rit 6 van deze Makelaar Nieuwe Stijl Recreanten Competitie. Vooraf inschrijven bij ruitertjes@hotmail.com is nog steeds verplicht.

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de stand

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter