Makelaar Nieuwe Stijl competitie rit 4; Timmermans niet meer te stuiten

Even leek een kleine regenstoring om een uur of drie maandagmiddag roet in het programma van de recreantencompetitie te gaan strooien, maar gelukkig het klaarde snel weer op en om vijf uur brak de zon weer door en stonden er ruim veertig (!) kleppers om zeven uur gewoon weer zenuwachtig achter de startstreep te wachten op het signaal van vertrek. Langs de lijn stond vanavond ook weer redelijk veel publiek zij weten de weg naar de baan gelukkig weer te vinden na een aarzelend begin, en de sterke verhalen uit een ver en iets minder ver verleden gingen over en weer. Jack van Hooff kon vorige week in de wedstrijd geen potten breken maar toen hij deze avond zijn verhalen stond te vertellen uit de pre historie van de BRC hing menigeen aan zijn lippen.   Michael van Son was vanavond voor de eerste keer weer verzekerd van zijn vaste team van begeleiders en stond dan ook redelijk ontspannen aan de start. Al een aantal jaren hebben verschillende renners als voorbereiding op het seizoen nieuwe en aparte manieren verzonnen om zich te wapenen tegen de steeds sterker wordende moordende concurrentie op de fiets, maar Erwin de Vries spande dit jaar echter wel de kroon. Zijn voorbereiding speelde zich af in de golven langs het Noordzeestrand hangend aan een kite en wiebelend op een plank. De Vries zelf; “Ik ben voor veranderingen maar of dit het gaat worden daarover heb ik tot het tegendeel is bewezen mijn twijfels”. Erwin eindigde vandaag achterin het peloton.

De gezondheidsleugentjes van voor de start werden ook deze avond na het startsignaal weer snel naar het rijk der fabeltjes verwezen want al nadat het voorwiel van de eerste, en dat was vandaag Martin Huisman, over de startlijn was gegaan was er niets meer te merken van al die wekelijkse ongemakken en grote trainingsachterstanden. Het startsignaal was nog niet weggeëbd over de helling van de voormalige vuilstort of het vuur werd al aan de lont gestoken, ditmaal was Koen Klinkhamer de boosdoener van een voor velen iets te snelle start. Ik weet van verhalen na afloop van de koers dat zo’n snelle start niet door iedereen geapprecieerd wordt en dus zaten er al meteen een aantal slow startende diesels te mopperen in de buik van het peloton op Koen, ze kregen niet eens een paar rondjes de tijd om het toetje te laten zakken en op toeren te komen.

Maar hoe Koen en later ook Jeffrey van der Velden ook sleurden aan kop, er vielen wel kleine gaatjes maar het peloton bleef als een lang lint over het Jacques Davidson parcours razen want snel ging het vanavond zeker! De deur stond open aan de achterkant maar het grootste gedeelte van het peloton bleef ondanks de grote tempowisselingen bij elkaar, wel regelmatig naar adem happend. En dan was het na ongeveer veertig minuten opeens raak;  Onno Timmermans, Jeffrey van der Velden, Koen Klinkhamer en Ruud Bakker (de zoon van) hadden een klein gaatje dat nog leek te worden gedicht door o.a. Michael van Son, Jorge van Vliet en vader Bert (“ik heb daar lopen afstoppen bij het leven natuurlijk” aldus de goedlachse klasbak uit Zaandam. “Voor je zoon doe je alles, zeker toen ik zag dat hij achterstevoren op zijn fiets in de kopgroep zat”) maar de vier waren gevlogen en na een paar rondjes viel er een soort berusting (gelukkig heeft de auteur niet al het gevloek en getier gehoord vanuit het peloton omdat er nog steeds renners voorin rijden die hun kopbeurt schuwen….) over het peloton en liep de achterstand met een zekere regelmaat op. Vijf rondjes voor het einde werd het peloton uit de wedstrijd gehaald door de jury omdat de kopgroep het peloton dreigde te dubbelen. De sprint van de kopgroep werd uiteindelijk met afstand gewonnen door Onno Timmermans, voor Koen Klinkhamer, Jeffrey van der Velden en Ruud Bakker, met uiteindelijk een troostprijs voor Michael van Son. Hij won, getergd omdat hij in den beginne de kopgroep moest laten lopen, de sprint van het peloton.

Maandag 10 augustus om 19:00 rit 5 van deze Makelaar Nieuwe Stijl Recreanten Competitie. Vooraf inschrijven bij ruitertjes@hotmail.com is nog steeds verplicht.

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de stand

Comments:

 • Bert+Bakker

  Hallo Henk 😀er schuilt enige waarheid in je stukje maar moet zeggen had een “slechte” avond had voor de beslissing net een gat dicht gereden en ging hierbij in het rood zag het gebeuren maar was niet voldoende hersteld.
  Maar Henk op Maylaps klopt de gemiddelde snelheid niet, maar ik zal de eerste niet zijn die dit meld. De afstand klopt niet het scheelt exact twee ronden.
  Misschien dat er eens naar gekeken kan worden.
  Met vriendelijke groet
  Bert Bakker🚴🏍

  Beantwoorden 4 augustus 2020 at 18:57

Laat een bericht achter