Makelaar Nieuwe Stijl Competitie rit 3; vd Velden wint met 0.019 sec.

Bij de start van de 3e rit stonden er weer een paar bekende gezichten achter de startlijn die zojuist van hun vakantie adres waren teruggekeerd. Mark Andringa was er één van, had in de tijd van de pandemie heel veel kilometers gemaakt op zijn racefiets en zelfs in zijn vakantie gewandeld in de bergen van de Jura, hopend dat dit een ideale voorbereiding zou zijn. Mark stond daarom ook  zelfverzekerd aan de start. Esther van Veen was vanavond ook een van de starters. Zij wilde na al die trainingen in de polders in en om Uitgeest ook wel weer eens de benen voelen in een wedstrijdje voordat zij deze week met haar ploeg naar de Ardennen gaat om te trainen.

Bijna leek, kijkend naar de lucht, een onweer spelbreker te gaan worden bij de start maar gelukkig het viel mee. Alleen die eeuwige wind die zorgde ervoor dat aan de achterkant van het peloton een deur was blijven open staan.

De eerste aanvaller was Onno Timmermans die na een aantal rondjes, het vuur aan de lont stak en even later gezelschap kreeg van Luca Schrijen, de zoon van Cees. Cees verklaarde na de finish dat hij zo had afgezien in de buik van het peloton tijdens de koers dat hij er spijt van had dat hij ooit Luca een fietsje had gegeven en had leren fietsen. Echter onder impuls van Michael van Son, de man die als een sfinx op zijn Bianchi zit en meestal een vast team begeleiders langs het parcours heeft staan (alleen deze avond niet wat hem de kans gaf te ontsnappen via de achterdeur..) kwam het peloton weer bij de vluchters en was de rust voor heel even hersteld.

Jeffrey van der Velden vond dat het lang genoeg had geduurd want hij gaf er na een paar rustige rondjes samen met Mike Tesselaar en Luca Schrijen een beste snok aan, zij sloegen samen een gaatje dat alleen good old Bert Bakker nog met veel moeite, toen het nog te overzien was, dicht kon rijden. De vier waren gevlogen. Onno Timmermans zag het gevaar net iets te laat probeerde het ook te dichten maar bleef de rest van de wedstrijd alleen op een traag maar steeds groter wordende achterstand knap tussen het peloton en de kopgroep in een meer dan behoorlijk tempo fietsen. Of misschien had hij zich te veel bezig gehouden met die paar mislukte ontsnappingen in het begin van de wedstrijd.

Het peloton zag het na een paar rondjes en een steeds groter wordende achterstand niet meer zitten en het tempo verslapte dan ook, als het zeil van een schip dat in een plotselinge windstilte terechtkomt,  bovendien kwam het tempowerk op de schouders van een paar man waardoor het een rommeltje werd in het achtervolgende peloton. En toen na 45 minuten wedstrijd het behoorlijk begon te regenen en een aantal kleppers uit het peloton in de remmen kneep was de wedstrijd beslist.

De jury besloot vanwege die regen de wedstrijd iets in te korten en de koplopers konden zich gaan opmaken voor de eindsprint.

De wedstrijd werd met 0,019 sec. voorsprong in een sterke eindsprint gewonnen door Jeffrey van der Velden, de man uit Egmond Binnen die dagelijks vooral zijn sprint en zijn conditie onderhoud tussen zijn woonplaats en Tata steel in IJmuiden en zich bij die ritjes ook zeker niet ontziet, en als een schicht over de Rijksstraatweg gaat.

De uitslag 1. Jeffrey van der Velden, 2. Luca Schrijen, 3. Mike Tesselaar, 4. Bert Bakker, 5. Onno Timmermans

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de stand

De volgende rit #4 is maandag 3 augustus om 19:00. Vooraf inschrijven bij ruitertjes@hotmail.com is nog steeds verplicht.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter