Kees van Velzen overleden

Gisteren ontvingen wij het bericht dat Kees van Velzen is overleden, de man achter het handbiken in de regio en sinds 2016 ook bij BRC Kennemerland. Kees was al jaren aan het strijden voor zijn gezondheid. We bespraken dit in alle openheid met elkaar. Tijdens onze vele ontmoetingen maar ook vaak via tekstberichten. En daar sprak altijd optimisme uit. Ook op de jaarlijkse ledenvergadering straalde hij altijd een aanstekelijke gedrevenheid uit en stond hij pal voor het handbiken.

We hebben Kees voor het eerst leren kennen toen hij zich een aantal jaar geleden meldde met de vraag of binnen BRC Kennemerland ruimte was voor een team handbikers die zich georganiseerd hadden onder de naam Handbike Team Noord-Holland. Bij onze eerste ontmoeting viel zijn enorme enthousiasme op voor  zijn Team en het handbiken in het algemeen. Hij kon er letterlijk uren over praten. Zijn eigen gedrevenheid op een goed niveau te kunnen handbiken viel ook altijd op. Hij was met alle facetten van het team en het handbiken in de weer en was zo hét gezicht van Team NH en het handbiken in de regio.

Opvallend aan Kees was zijn vrolijkheid, de manier waarop hij omging met zijn tegenslag en zijn lust om vooruit te denken, ook al wist hijzelf op het laatst dat de kans groot was dat hijzelf die toekomst niet meer mee zou maken. Ook dit jaar in september wilde hij weer mee naar Oostenrijk om mee te doen aan de Handbike Battle, echter in zijn achterhoofd moet hij geweten hebben dat dit eigenlijk niet mogelijk was. Maar het tekende Kees dat hij heel zijn omgeving toch bleef meeslepen in zijn enthousiasme om er samen iets moois van te maken. Wat zullen ze Kees missen daar.

We hebben Kees ook intensief meegemaakt bij het organiseren van de eerste Handbike wedstrijd op het parkoers van BRC Kennemerland. Bij hem thuis hebben we de scenario’s doorgenomen en opvallend was zijn gevoel voor perfectie. Alles moest goed gaan die dag zodat het de deelnemers het gevoel moest geven aan een volwaardige professionele wedstrijd mee te doen. Want dat was op zeker ook één van zijn grootste doelen; handbiken als volwaardige sport op de kaart zetten. Vol lof sprak hij over Jetze Plat, een handbiker die menigeen BRC’er doet verbleken qua snelheid. Maar ook over zijn eigen team waarin er steeds beter gepresteerd werd. Voor de wedstrijd bij BRC trok hij alles uit de kast en maakte dankbaar gebruik van zijn in de loop der jaren groots opgebouwde netwerk. Zelfs de pers trok met camera’s richting de belt en maakte een prachtige documentaire die op Radio TV Noord Holland te zien is geweest. Mooi om te zien!

Dit zo schrijvende bekruipt ons meer en meer een verdrietig gevoel. Kees was echt een ontzettend fijne kerel. Zelfs met één been was hij degene die het tempo aangaf. Kwam je hem tegen dan kwam hij je al lachend tegemoet, dat we vandaag moesten oppassen want hij was met zijn verkeerde been uit bed gestapt. Niks geen medelijden of beklag. Doorgaan was zijn motto en vooral de boel op sleeptouw nemen want ook met één been of zelfs zonder benen kom je vooruit was zijn credo. Hij toonde aan dat een leven met grote tegenslag heel goed mogelijk is. Wat ons betreft een prachtig voorbeeld voor velen! Dat zijn de mooie blijvende herinneringen aan Kees!

Wij zullen Kees erg missen en wensen zijn naasten veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Het bestuur van BRC Kennemerland

Comments:

  • Julie-Ann

    Diep geraakt door deze mooie woorden….zo mooi…dat je Kees hele maal voor je ziet!
    Kees was een voorbeeld voor velen!

    Beantwoorden 1 april 2020 at 05:01

Laat een bericht achter