Makelaar Nieuwe Stijl-competitie: Justin Brusche de glorie, van der Velden de bokaal

Maandagavond 19:00. Vaste prik voor de renners die meedoen aan de wekelijkse Makelaar Nieuwe Stijl-competitie. Een mooie reeks wedstrijden in een sterk bezet veld met aan het einde van het seizoen als kers op de taart een heus klassement.

Vanavond bij het vertrek veel wind en dat was de eerste 20 minuten te merken, het tempo was wel hoog maar uitlopen was weer een ander verhaal, totdat Justin Brusche het na 30 minuten op zijn heupen kreeg en meteen na een rondje met een behoorlijke voorsprong door kwam. Een kwartier bleef hij solo voor het peloton rijden maar zag uiteindelijk in dat het met deze wind een verloren zaak was, dus werd hij na 45 minuten terug gepakt door de restanten van het peloton.

Ondertussen had Theo van Lieshout een weergaloos snelle ronde gereden “ volgens de computer “ van gemiddeld 61,090, hij moet onderweg een paar klinkers uit het parcours hebben gereden. Terwijl het peloton steeds verder werd uitgedund want met deze wind op kop vielen de slachtoffers kat achter kat via de achterdeur uit het peloton.

Na 55 minuten weer een uitval van Justin Brusche, maar nu kreeg hij Jeffrey van der Velden de klassementsaanvoerder en  “de zoon van”  Ruud Bakker mee. Het publiek langs de hekken zag meteen dat deze aanval een goede kans van slagen had want de groep nam iedere ronde meer en meer voorsprong met als gevolg dat om niet gedubbeld te worden de jury de moeilijke beslissing nam om het peloton een paar rondjes voor tijd uit de wedstrijd te halen om daardoor een oneerlijke sprint te voorkomen.

Justin had waarschijnlijk met zijn solo optreden eerder in de wedstrijd iets te veel van zijn krachten moeten inboeten want in de eindsprint a deux kwam hij iets te kort.

Uitslag 1. Jeffrey van der Velden 2. Justin Brusche 3. Ruud Bakker 4. Sjors van Eerden 5. Jorge van Vliet.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter