Jeugd weer volop in training

Ervaringen van een hulptrainer.

De jeugd en de jongeren van BRC Kennemerland zijn al weer volop aan het trainen. Uiteraard binnen de COVID-regels die daarvoor gelden. Daarom wordt de training voorlopig op het parkoers gegeven. Op vrijdagavond de jongeren en op zaterdagochtend de jeugd. Begeleid door de vaste trainers Tamara, Frank, Aad en Charles. Vaak vergezeld van de vaste hulptrainer René. Daarnaast zijn op afroep nog wat volwassen hulptroepen beschikbaar. Zo ook afgelopen vrijdagavond.

Vanwege bezigheden elders van Charles, Frank en René werd door Tamara en Aad de hulp ingeroepen van Jorge, Hans en de voorzitter. Met een mooi koppeltje jonge dames en heren legde Aad het trainingsplan van de avond voor. Een warming up, een technische vaardigheidsoefening met ‘draaien in groepsverband’, een heuse sprintoefening en tot slot een wedstrijdje over 6 rondes. Dat laatste was het gemakkelijkst te onthouden.

Met wat aanwijzingen van Aad en Tamara kwam de vaart er lekker in en werden de oefeningen steeds beter uitgevoerd. Ook voor de hulptrainers was de training van toegevoegde waarde. De koude noorderwind had vrij spel en dat maakte de oefeningen extra zwaar. Na bijna anderhalf uur van oefeningen volgde er een korte evaluatie en liep de training op zijn eind. Iedereen was positief en kreeg al weer zin in volgende week. Voor deze hulptrainer een ervaring rijker en leuk om te doen!

(Overigens wordt binnen de COVID-regels ook door de volwassenen sinds afgelopen maandag 12 april weer volop getraind. Om te voorkomen dat het te druk wordt is voor het voor de maandagavond nodig dat je je opgeeft. De groepsgrootte is gemaximeerd. Om deel te nemen moet je contact opnemen met Wouter Breedt Bruijn.)

Sportieve groet,

Een hulptrainer

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter