Jeugd clubkampioenschap 2019

Jeugd Clubkampioenschap 2019

Het zag er naar uit dat de jeugd het clubkampioenschap in de regen zou rijden. Gelukkig was het rond 18.30 uur droog en konden de jeugdrenners/rensters onder droge omstandigheden het clubkampioenschap starten.

Aangezien er een flink aantal nieuwe jeugdleden deze avond hun allereerste wegwedstrijd zou rijden, kregen zij voor aanvang van de wedstrijd nog wat tips en aanwijzingen van jeugdtrainer Frank van Riemsdijk. Zo reed hij samen met alle jeugdrenners de 1e ronde van de wedstrijd over het parcours, zodat het voor iedereen duidelijk was dat de “grote ronde” gereden zou worden.

In groep A stonden aan de start: Jaro Koper en Iris van Tunen (beiden met een glimlach van oor tot oor met hun mooie nieuwe racefiets).

In groep B stonden aan de start: Finn Kooij (de jongste bloemenkweker uit Alkmaar), Luca Benedetti (die af en toe op zondagen gespot wordt op het parcours van BRC), Bram Oudendijk (gelukkig weer hersteld na een val met BMX-en waarbij hij zijn arm brak, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde deze wedstrijd: door materiaalpech heeft hij de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten), Brent van den Heuvel (fanatiek schaatser) en Amber Meijer (amper een week lid van BRC).

In groep C stonden aan de start: Valerie Nijman (zij zag aanvankelijk wat op tegen het aantal rondes, maar het ging haar zeer goed af),  Jaap Lith (onlangs beklom hij met een bepakte fiets de Posbank),  Bram Diekema (de zoon van een fanatieke maandagavond renner), Roan Nap (al een aantal jaren lid van BRC en wekelijks te zien bij de clubwedstrijden bij BRC en zoon van hulptrainer René) en Silje van Riemsdijk (ook al een aantal jaren lid van BRC, fanatiek wedstrijdrijdster, zowel (inter) clubwedstrijden als KNWU wedstrijden).

In groep D stonden aan de start: Sylvie van den Heuvel (net als haar broer fanatiek schaatster) en Floris Colbers  (al een aantal jaren lid van BRC en zo af en toe te zien bij de clubwedstrijden).

Een aantal jeugdrenners waren i.v.m. andere verplichtingen (o.a. afscheid basisschool/musical) afwezig.

Alle jeugdrenners/renster reden op hun eigen niveau een goede (eerste) wedstrijd, het fanatisme spatte er bij een aantal vanaf, terwijl juist andere renners/rensters met opperste concentratie hun wedstrijd reden, dit is goed terug te zien op de foto’s gemaakt door Rob Glas. De spanning was ook af te lezen op de gezichten van ouders, broers, zussen, opa’s en/of oma’s en de andere toeschouwers. En ook voor de jury was het even wennen alle nieuwe namen.

Uitslagen Jeugd Clubkampioenschap 2019

Groep A

1.         Jaro Koper

2.         Iris van Tunen

Groep B

1.         Luca Benedetti

2.         Brent van den Heuvel

3.         Finn Kooij

4.         Amber Meijer

DNF     Bram Oudendijk

Groep C

1.         Silje van Riemsdijk

2.         Roan Nap

3.         Valerie Nijman

4.         Jaap Lith

5.         Bram Diekema

Groep D

1.         Floris Colbers

2.         Sylvie van den Heuvel

zie hieronder de foto’s en uitslagen.

Foto’s gemaakt door Rob Glas

 

Uitslagen Jeugd Clubkampioenschap 2019

 

Bij deze willen wij alle jeugdrenners/rensters, toeschouwers en vrijwilligers bedanken voor deze mooie avond.

Graag tot een volgende keer!

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter