In memoriam, Lies de Vries

Vrijdagmiddag bereikte ons het trieste bericht dat Lies de Vries is overleden. Het is al weer enige jaren geleden dat wij Lies voor het laatst als jurylid actief hebben gezien. Vele jaren heeft Lies trouw deel uit gemaakt van het jurycorps van BRC. Je kon altijd een beroep op hem doen. Als geen ander wist hij aankomsten goed te noteren. Lies heeft in de jaren 70 namens BRC nog goede prestaties neergezet. Zo won hij ooit als Amateur de Ronde van Drachten. Ik zelf heb Lies beter leren kennen toen hij onze tuin mocht gebruiken voor zijn bijenkasten. Het houden van bijen was  de grote passie van Lies. Deskundig beheerde hij ‘onze kasten’ en hij vertrok nooit zonder koffie en een borrel te hebben gedronken. Altijd vergezeld van een paar mooie verhalen uit de oude doos. De laatste jaren zat zijn gezondheid hem dwars en woonde hij uiteindelijk in een verpleeghuis in Akersloot. Afgelopen 5 maart werd Lies 79 jaar. Dat is nog gevierd in aanwezigheid van zijn dierbaren. Donderdag is hij niet meer wakker geworden. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte toe met het verlies.

Namens het bestuur,

Kees Jan van Toledo, voorzitter

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op maandag 14 maart van 19.30 tot 20.15 uur bij Wanmaker Uitvaart, Maerelaan 6 in Heemskerk.

 

Comments:

  • Gerard Steeman

    Gecondoleerd met het verlies van deze oud coureur. Ik heb in de jaren ’70 nog samen gereden met Lies in de tijd van de Steeman-Huipen ploeg. Mooie tijd gehad met z’n allen.

    Beantwoorden 27 juli 2022 at 06:07

Laat een bericht achter