In memoriam, Jan de Ruijter (lid van verdienste)

Vanmorgen, op dinsdag 14 januari, ontvingen wij het droevige bericht dat Jan de Ruijter op 79-jarige leeftijd is overleden. Vanaf midden 2019 was Jan onder behandeling voor wat in eerste instantie leek op een goedaardige aandoening. Eind vorig jaar pakte het voor Jan toch allemaal veel vervelender uit dan verwacht en bleek hij ongeneeslijk ziek. Afgelopen nacht is Jan overleden. Jan was een heel belangrijke pijler waar BRC de afgelopen jaren op draaide. Een voorbeeld voor velen. Het gat wat Jan achterlaat als mens en vrijwilliger is groot.

Jan was sinds 1958 lid van BRC Kennemerland en heeft veel betekend voor de club en voor het wielrennen in de IJmond en daarbuiten. Zo heeft hij ook jarenlang als secretaris deel uitgemaakt van het Comité Wielerronde Heemskerk. En nog steeds was Jan actief betrokken bij deze ronde.

Hij maakte sinds mensenheugenis onderdeel uit van het Jurykorps van BRC en was ook op vele andere fronten actief. Op Jan kon je altijd rekenen. Of het nou ging om een bardienst, het schoonmaken van de accommodatie, de inschrijving bij een wedstrijd of iets anders, “Nee” zeggen kwam bij Jan niet voor. Hij was een heel fijn persoon om mee samen te werken en hij voerde zijn activiteiten uit met een dosis humor en gezelligheid. Vaak was na een evenement of activiteit een nazit met de nodige versnaperingen ‘verplicht’. En dat ging dan soms tot in de kleine uurtjes door.

Met een scherpe blik hield Jan het reilen en zeilen van BRC goed in de gaten. Jan was bijna dagelijks wel even op de club. Het terrein van BRC maakte deel uit van zijn vaste fietsronde. Een geruststellende gedachte. En was je als organisatie van een evenement wel eens wat vergeten dan werd dat vaak geruisloos en op de achtergrond opgepakt door Jan. Hij kon daar dan erg van genieten.

Wij kunnen ons nog geen voorstelling maken van komend seizoen zonder Jan. De mooie herinneringen houden wij vast en zullen ons inspiratie geven om verder te gaan.

Namens het bestuur en de hele vereniging, wensen wij zijn familie de kracht toe om dit enorme verlies te kunnen dragen.

Een echte clubman is van ons heen gegaan.

Kees Jan van Toledo, voorzitter BRC Kennemerland

Comments:

 • René

  Triest hoor. Gouwe vent.

  Beantwoorden 14 januari 2020 at 11:14
 • Hans Roggeveen

  Als lid van DTS heb ik vorig jaar met Jan de Ruyter de vuurlinie wedstrijden van DTS en BRC de inschrijvingen gedaan,
  we zaten naast elkaar. Ik vind het erg triest dat hij is overleden. Ik zal hem missen.
  Gecondoleerd met Jan de Ruyter.

  Beantwoorden 15 januari 2020 at 10:13
 • Mats Dekker

  Namens Alcmaria Victrix gecondoleerd met het overlijden van Jan de Ruyter.

  Wij wensen de familie, vrienden en kenissen veel sterkte in deze moeilijke dagen.

  Beantwoorden 17 januari 2020 at 14:31
 • Ton Duin

  Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van weer een groot man vriend en medewerker van BRC Kennemerland Jan de Ruyter.
  Jan heeft zich jaren lang beschikbaar gesteld voor al de door BRC Kennemerland georganiseerde evenementen en daar om heen..Wat moeten wij zonder hem .
  Ik wens U allen Familie vrienden medewerkers BRC alle sterkte toe .
  Gerard Albrink Ton Duin Wielermemoriam wedstrijd Jan Groot 2020.

  Beantwoorden 17 januari 2020 at 20:31

Laat een bericht achter