Hitte en pech voor BRC’ers in Omloop der Kempen

Afgelopen zondag, op de eerste echte zomerse dag, vertrok de BRC-ploegleidersauto al om half acht met Tom van den Kommer, Bruno van Beek en mechanieker Marcel richting Brabant voor de “Omloop der Kempen”. Een wedstrijd in de topcompetitie. Dankzij de samenwerking in het Regioteam Noord-Holland is BRC kennemerland nu actief vertegenwoordigd op dit hoogste podium. En met een mechanieker Marcel in koers beschikken we over een mooi ooggetuigenverslag.

‘Er stonden kilometers kasseien op het programma . In bijna elk dorp wisten ze wel een strook te vinden waarop gestuiterd kon worden met de nodige zenuwen en lekke banden als gevolg. Het was ook de eerste wedstrijd van het regioteam met Rick van Breda in de koers die voor het team een dubbelrol heeft als coureur en coach. Die ervaring kon het team goed gebruiken want het bleek een hele warme dag te worden en het aanpakken van voldoende drinken was cruciaal en een hele uitdaging. Dat lukte lang niet overal vanaf de kant dus ik heb nog aardig wat bidons kunnen aangeven vanuit de auto. Voor de start had Tom lek dus besloten om te starten op z’n reservewielen. Daar bleef qua pech niet bij voor het duo van BRC. Bruno reed stootlek in een put na 25 km. Na een wielwissel keerde hij terug in het peloton. Tom reed lek na 100 kms. Het wiel dat voor de start was gewisseld bleek door sealant hard gebleven, na de wiel wissel bleek het lastig terug komen omdat er op dat moment hard werd gereden. Tom moest samen met teamgenoot Tristan opgeven. Op dat moment hadden we nog 4 van de 7 renners in koers. Dat bleef zo tot aan de finish maar helaas niet zonder kleerscheuren. Kay kwam in het laatste lokale rondje ten val en Bruno werd slachtoffer van de laatste valpartij 3 km voor de finish. Met twee vluchters vooruit kwam het er dus niet meer van om mee te sprinten voor plek 3. Op naar de volgende races.”

 

Aankomend programma:

De kalender voor de elitecoureurs is ook de aankomende weken nog goed gevuld. Tom van den Kommer rijdt volgende week in de Houtse Linies met het regioteam. Bruno van Beek start net over de grens in de U23 world series in Bassenge met Abloc. Het volledige programma is te vinden op onze eigen wedstrijdkalender.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter