Het virtueel koersen ligt Beentjes wel…

Een koersbeleving van de voorzitter

Afgelopen maandag stonden er bijna 30 man aan het virtuele vertrek van de BRC maandagavond Koers. Een mooie ontwikkeling, elke week meer renners. Mooi om te doen in deze tijd. Dit keer met nog een spraakkanaal toegevoegd. Hierdoor klonken vertrouwde stemmen en dat maakte het toch weer een beetje gezelliger. Richmond was het parkoers. Zo ongeveer vlak. Het eerste kwartier ‘en groupe’. Althans, dat was weer de bedoeling. Maar het inrijden lijkt inmiddels een onderdeel van de koers geworden. Komende maandag moet dat anders, zeggen we dan weer.

In no time verschillen, grote verschillen. Een fraaie kopgroep, gevolgd door plukken renners die hopen op betere tijden maar wel beter weten…… Genoeg tijd om na te denken over andere strategieën. Juist dat geeft niet al teveel motivatie als je de verschillen zo hard zie oplopen. Waar het eerste kwartier nog grappend en grollend zaken werden gedeeld, was het na een kwartier doodstil. Gehijg, een aanmoediging van een kind, een vrouw die meldt dat het eten klaar staat, etc…..Het is duidelijk: er wordt serieus gekoerst. Door iedereen.

Na 50 minuten zijn de voorste gefinisht. Fotofinish. Röling en Beentjes binnen dezelfde pixel. Röling als winnaar, maar een derde achtereenvolgende podiumplek voor Patrick Beentjes is ook noemenswaardig. Een kwartier(!) later volgt de rest ook. Maar dat mag de pret niet drukken. Gaaf om met elkaar in koers te zijn. Het smaakt naar meer en het wordt dan ook vervolgd. En wel komende maandag! 19.00 uur. Op Zwift. Krijg je zin? Meld je aan via een mailtje naar wouterbreedtbruijn@gmail.com.

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter