Het Corona-virus en BRC Kennemerland; een Update

Fietsen in tijden van Corona….

Flink veel kilometers maken in je eentje, elkaar kudo’s geven op Stava, bemoedigend toespreken in de groepsapp en regelmatig een leuke groepsrit op Zwift, soms ondersteunt met wat andere vormen van communicatie. Dat is fietsen bij BRC Kennemerland dit voorjaar. De baan ligt er verlaten bij en wordt alleen gebruikt voor hele andere recreatieve doeleinden.

Ook onze sponsoren maken een lastige tijd door. Vooral de horeca.  De Vuurlinie en Sonnevanck waren verplicht de deuren te sluiten en op zoek te gaan naar nog wat alternatieve inkomsten. Ingewikkeld. Zo weten wij dat Sonnevanck gestart is met een maaltijden brengservice in Beverwijk en omgeving. En kun je bij de Vuurlinie cadeaubonnen krijgen voor de periode na de crisis. Zo merken andere ondernemers het aan een verminderde klandizie. We zijn en gaan in gesprek met hen om ook in deze periode passende afspraken te maken.

Hoe de nabije toekomst op het fietsfront is nog zeer onzeker. Achter de schermen doen wij als bestuur er alles aan ons optimaal voor te bereiden op de periode na de ‘intelligente lock down’. Waarbij de grootste vraag is of er überhaupt dit seizoen in wedstrijdverband gefietst gaat worden.

Ook het comité van de Ronde van Beverwijk kan op het ogenblik niet verder gaan met de voorbereidingen van de Ronde wegens de gevolgen van het Corona virus. Het al of niet doorgaan van de Ronde is afhankelijk van de beslissingen en het tijdstip hiervan, die moeten worden genomen door de regering en de gemeente Beverwijk. Pas dan zal kunnen worden beslist of  het voor de organisatie samen met de BRC kennemerland nog een haalbare kaart is in zowel financieel- als sportief opzicht. Het wielercomité zal zo gauw er meer bekend is alle betrokkenen hiervan op de hoogte stellen en kijken naar eventuele alternatieven. Ook andere comités stellen zich deze vraag maar beslissen later dit voorjaar.

Wij houden het nieuws nauwlettend in de gaten en blijven ons in de tussentijd houden aan de voorschriften van RIVM en KNWU. Harstikke mooi dat jullie dat ook allemaal doen. En hou de communicatie onderling levend: deel jullie leuke/interessante/bijzondere ervaringen met ons! Doe dit echt want het houdt onze club en onze site levend. Wij staan klaar voor publicatie!

Sportieve groeten!

Het bestuur.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter