Handbike Battle 2022 – een mooi verslag

Eindelijk was het dan weer zo ver, de Handbike Battle in Oostenrijk! Op 23 juni gingen drie teamleden van het Handbike Team Noord Holland de strijd aan met de zware klim in Kaunertal. Een rit van 20km met een stijging van 913m. Wat was het weer mooi om dit gezamenlijk als team te kunnen doen!

Wim Verheul, John Schot en Dave Versluis van het Handbike Team Noord Holland namen deel aan de race en wisten mooie resultaten te boeken! Er waren maar liefst 103 handbikers die mee deden aan de wedstrijd.

Wim Verheul was de snelste van het drietal en wist met een super tijd van 2:08:32 boven te komen! Helaas was dit net niet snel genoeg voor een podium plaats. Met maar liefst 22 seconden verschil kwam Wim als 4de over de finish. Dave Versluis reed een goede race en kwam met een tijd van 2:17:33 over de finish. Hij werd 5de in zijn klasse met de corrigeerde tijd van 2:06:33. John Schot sloot het team af met een mooie tijd van 3:00:00. Hij werd 15de in zijn klasse met de corrigeerde tijd van 2:38:33.

Hieronder de reacties van de rijders:

Wim Verheul: “Voor mij ging de battle dit jaar super goed! Een verbetering van 1:34u met de battle van 2019. Het weer was goed alleen een beetje weinig zuurstof in de lucht. Voor volgend jaar gaan we de lat weer iets hoger leggen, heb er nu al zin in! We hadden een fantastische gezellige groep in een prima hotel. Een chauffeur die ons overal naar toe bracht en ophaalde, Klaas het was super!”

John Schot: “Na 2 jaar moeten wachten konden we eindelijk weer los in het Kaunertal. De eerste paar dagen is het altijd even wennen aan het klimmen en ook de weinig zuurstof in de lucht. Maar elke dag gaat het een stapje beter en wordt het gevoel beter. Donderdag konden we dan eindelijk los, inmiddels was dit al de 6de keer dat ik de berg beklom. Dan denk je de berg op je duimpje te kennen maar hij blijft elke keer zwaar. Na een mooie tocht samen met m’n buddy, Pe bedankt voor de ondersteuning. Ben ik in 3:00:00 bovengekomen, het kan zeker sneller maar ben absoluut tevreden. Mooi streven voor volgend jaar om weer een aantal te doen op m’n eigen PR. Het was weer een geweldige week met een mooi groep mensen binnen ons team!”

Dave Versluis: “Wat heb ik genoten van deze week en de Handbike Battle. Door een (bewustere) mindere voorbereiding was dit niet mijn snelste tijd. Het eerste uur ging soepel en kon lekker door draaien. Ik probeerde mijn tijd te pakken op de vlakkere stukken, helaas was dit niet de beste beslissing en had ik deze stukken moeten gebruiken om te herstellen. Na het stuwmeer merkte ik dat ik begon te verzuren en niet meer kon pushen zoals ik wilde. Het was goed doseren en blijven draaien. Ik was tevreden over mijn tijd (hoewel mijn topsport ego het daar niet mee eens is) en heb veel plezier gehad tijdens de race. Samen met mijn buddy hebben we het voor elkaar gekregen! Dit geeft weer een super boost om volgend jaar harder te trainen”.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter