Gouden medaille voor Silje van Riemsdijk

Zondag 21 november vonden in Omnisport te Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen ploegenachtervolging 1500 meter en de teamsprint 500 meter plaats. BRC-renster Silje van Riemsdijk behaalde bij de Nieuwelingen dames op het onderdeel Teamsprint samen met Akira Koolbergen van ZWC DTS de 1e plaats en stonden vol trots met een mooi rood/wit/blauw shirt, een gouden medaille én uiteraard een mooie bos bloemen op het podium!

Vanwege de geldende Corona maatregelen mocht er per team slechts 1 begeleider aanwezig zijn en bleven de tribunes leeg. Gelukkig werden “de verplichte thuisblijvers” o.a. via whatsapp op de hoogte gehouden met berichten met daarin de gereden rondetijden, foto’s én uiteraard filmpjes. En om 14.15u volgde het verrassende telefoontje vanuit Omnisport!

Beide dames trainen bij het RTC in Alkmaar en hebben voordat zij bij het RTC zijn gaan trainen ook al de nodige kilometers op zowel het hout van de Wielerbaan in Alkmaar als op het hout van Omnisport in Apeldoorn gemaakt.

Silje neemt het woord; “Wij hebben alleen nog nooit deelgenomen aan het NK teamsprint op de baan, dus het was best wel even spannend voor ons.”

Bij de teamsprint strijden ploegen tegen elkaar. Als mannenploeg start je met 3 renners, waarvan elke renner steeds 1 ronde op kop fietst. Een vrouwenploeg bestaat uit 2 rensters die de openingsronde en 2e ronde verdelen.

Silje vervolgt; “Alles draait om timing en om kracht, het omzetten van spiermassa in snelheid. Je moet precies op tijd uit de machine gaan en alle eerste trappen moeten direct goed zijn. Je moet proberen zo snel mogelijk op snelheid te komen en die lijn proberen door te trekken. Je moet blijven trappen, eerst staand en uiteindelijk zittend en dat allemaal in 1 rondje. En bij de wissel is het de bedoeling dat je de 2e renner zo hard mogelijk afzet, zodat zij ook weer harder kan fietsen. Echt teamwork dus!”

Vooral het starten uit de startmachine was lastig en hier hadden beiden dames eigenlijk nog nauwelijks ervaring mee.

“Gelukkig waren er voorafgaande aan het NK wel wat mogelijkheden om de starts te oefenen en hebben we besloten dat ik uit de startmachine zou starten om de openingsronde te rijden en dat Akira bij de start vastgehouden zou worden om bij de wissel de slotronde te rijden” Aldus de dolgelukkige Silje van Riemsdijk na afloop. En deze beslissing was dus de juiste beslissing!

Wat een knappe prestatie van de 15 jarige Silje uit Heiloo en de nog 13 jarige Akira uit Krommenie. Van harte gefeliciteerd dames!

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter