Eerste virtuele groepsrit BRC een feit

Fietsen in tijden van Corona is een hele uitdaging en terecht met veel regels omkleed. Daar willen wij van BRC ons graag aan houden. Met de opening van het BRC-seizoen voor de deur groeit de behoefte om toch af en toe wat gezamenlijks te doen. Zo ontstond van de week het idee om het met behulp van het Zwift-platform een virtuele groepsrit te organiseren.

Cees Schrijen nam het initiatief en zo stonden er vrijdagmiddag om 17u ca. 10 renners aan de start om in Londen een training van een uur af te werken. In groepsverband, een uur lang gereden door de straten van Londen. Zonder RIVM-regels en dichter op elkaar dan in de echte wereld formeel is toegestaan. Elkaar een beetje in de gaten houdend in de drukte. Want druk was het. Het aantal Zwifters neemt in deze bijzondere periode kennelijk een grote vlucht. Tijdens de training werden de nodige tekstberichten uitgewisseld. En werd er onderling nog wel eens beeldbellend contact gezocht. Een gezellige toevoeging op het gebeuren.

Conclusie: het voegt zeker veel toe en smaakt naar meer. We zijn van plan dit regelmatiger te gaan doen. En omdat er de komende maanden niet kan worden gekoerst hebben we het idee om ook eigen BRC-wedstrijden via dit platform te organiseren. We zoeken nog uit wat daar precies voor nodig is. Het mooiste is als we dat ook nog in eigen shirten kunnen doen!  Wordt vervolgd!

Blijf gezond!

Sportieve groet,

Kees Jan van Toledo

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter