Eerste recreantenkoers telt 47 renners en 1 winnaar: Luca Schrijen

Dat wielrennen ‘hot’ is moge duidelijk zijn gezien de opkomst van de recreantenkoers gisterenavond bij BRC kennemerland; maar liefst 47 renners aan de start! Organisator Mart Kos huppelde als een jong veulen door het juryhok: ,,Dit is ongekend! Vorig jaar bleek de trend al waarneembaar, maar deze start slaat alles. Ik zie renners en rensters uit alle hoeken en gaten vanuit de winter tevoorschijn komen.”

De start van de wedstrijd leek wat kabbelend maar juist dan loert er het gevaar. Slimme renners doorzagen dit en schoven naar voren, want na twee lome ronden werd er voorin opeens een klap op gegeven. Jonkies als Roling en Schrijen Jr, maar ook oudgedienden als Melk en Zonneveld namen geen genoegen met toeren en zo brak het peloton in twee├źn.

Jeffrey van de Velden: ,,Ik zat lekker achterin te kloten en opeens was er een gat! Ik ben echt vol naar voren gereden de graskanten meepikkend, zo scherp als een mes. Maar uiteindelijk zat ik er wel bij.”

Halverwege de wedstrijd probeerde Gerri Zonneveld het alleen, maar op het moment van vertrekken had hij het moment van terugwapperen al in zijn gedachten. ,,Ja door de wind was het enigszins zinloos, vooral op dat klufje achterin. Dat was echt elke ronde even harken.”

Na een drietal ronden was zijn vlucht voorbij. Vijf ronden voor het einde was daar de definitieve klap. Schrijen Jr. en Roling slopen er vandoor en gaven het peloton het nakijken. Luca besloot: ,,Dit was een goed moment; eigenlijk te ver voor een solo, maar tekort voor een vlucht. Vanuit het peloton kwam die vlucht dan ook niet meer door de angst om jezelf vlak voor de finishlijn op te roken.” Frank probeerde in de sprint nog over Luca heen te komen maar het was zijn laatste wapenfeit. Volledig leeg met het bouwstof nog in zijn oren bolde hij als tweede over de finish. Rene Melk won de sprint van het peloton.

De foto’s deze avond werden gemaakt door Kees Jan van Toledo; zie fotoalbum. De Uitslagen volgen spoedig.

Comments:

  • Rita

    Inderdaad een mooie opkomst van een hele diverse groep renners-sters, opvallend was het hoge tempo van de 15 man sterke kopgroep (45k) nu maar hopen dat deze kleppers ook in grote getale ook op de woensdagavond acte de precence geven

    Beantwoorden 2 april 2019 at 08:46
  • Mart Kos

    Inderdaad een mooie opkomst van een hele diverse groep renners-sters, opvallend was het hoge tempo van de 15 man sterke kopgroep (45k) nu maar hopen dat deze kleppers ook in grote getale ook op de woensdagavond acte de precence geven

    Beantwoorden 2 april 2019 at 08:47

Laat een bericht achter