De Makelaar Nieuwe Stijl Competititie rit 2; het startschot heelt alle wonden

In deze onzekere tijd met zijn overvloed aan veranderingen, zijn er ook een aantal zaken die niet heel erg zijn veranderd. Hoewel de kleedruimtes slechts beperkt mogen worden gebruikt i.v.m. de corona blijven de praatjes normaal galmend door die kleedkamers wel gewoon doorgaan buiten op de banken voor die kleedkamers. Deze praatjes zijn ook in vele jaren precies dezelfde gebleven, want toen ik ongeveer vijfenveertig jaar geleden met o.a. Jos Niesten en Mart Kos ( vanavond ook weer aanwezig ) de verschillende strand- en boslopen afliep in de omgeving stonden er aan de start meestal, wanneer je er tenminste een luisterend oor voor had, meer zieke en gebrekkige lopers dan gezonde lopers achter de startlijn. Je waande je wanneer je ogen sloot bij je huisarts op zijn spreekuur of in de wachtkamer bij Heliomare.

Alleen na het startschot was er meestal niets meer van te merken en was het alsof door dat startschot iedereen weer volledig was genezen, misschien een idee voor je huisarts om zijn spreekuur te beginnen met een startschot, waarna iedereen de wachtkamer verlaat en iedereen lachend huiswaarts gaat. Dezelfde gesprekken hoor je rondlopend tussen de starters nu dus nog steeds, zere knie, de keel is niet helemaal in orde, ik heb al weken lang last van mijn rug als ik een half uurtje op de race zit, ik krijg die versnelling niet goed rond, deze week niet kunnen trainen, de enige verandering na al die jaren is dat de loopschoenen van d eerder genoemde mannen er niet meer zijn en veranderd zijn door mannen die over het algemeen prima en vaak het mooiste fietsmateriaal bezitten maar de verhalen vooraf die zijn helemaal niet veranderd.

De start van deze 2e rit leek wel een toertocht, de eerste 3 rondjes werden 2 aan 2 afgelegd in een zeer gematigd tempo, de eersten die na een aantal rondjes iets probeerden waren Sjors van Eerden en Onno Timmermans maar wanneer je na een paar gematigde rondjes iets wil proberen krijg je gegarandeerd de gehele groep aan je achterwiel, dus die eerste poging was dan ook snel gedoemd te mislukken. Daarna waren het iedere keer korte uitlooppogingen van o.a. Jos Niesten, Michael van Son, Jeffrey van der Velden, Mike Tesselaar en andere kleppers, tevens was er vanavond ook weer een sterk optreden van good old Bert Bakker het lijkt wel of de tijd geen vat krijgt op hem. Even leek het er op dat Bert samen met Michael, Sjors en Onno de slag had geslagen vlak voor het verstrijken van het uur maar ook die poging liep op niets uit.

Jeffrey van der Velden en Jordy Tromp waren de volgende in de rij van ontsnappingen met een zeer korte levensduur. Uiteindelijk na een korte surplace 4 rondjes voor het einde waren het Aad Duin en Bert Bakker die de knuppel in het hoenderhok gooiden en een goede kans van slagen leken te hebben, maar toen Mart Kos de bel voor de laatste ronde luidde was er opeens Onno Timmermans met een respectabele voorsprong welke hij wist te behouden tot de streep. En dan hoor je in de nababbel toch weer zaken die vanuit het juryhok niet zichtbaar zijn, Theo van Lieshout zat wel in het juiste wiel maar kwam helaas in de berm terecht, Cees Schrijen heeft de gehele rit zitten sterven in de buik van het peloton, Erwin de Vries zat niet bij de eerste tien vanwege een afloper, Wouter Lips had vandaag niet alleen een nieuwe transponder maar ook heel goede benen, en een vierde plek is leuk vooral als je zoon staat te kijken,  Jos Niesten was tevreden met zijn tiende plek pakte daardoor een paar extra punten, Mike Tesselaar was wel tevreden zoals het in zijn eerste rit verliep, Aad Duin dacht even twee rondjes voor het einde “kat in het bakkie” maar helaas het mocht niet zo zijn.

De uitslag.1. Onno Timmermans 2. Jeffrey van der Velden 3. Michael van Son 4. Wouter Lips 5. Jorge van Vliet

Maandag 27 juli om 19:00 rit 3. Tot dan!

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de tussenstand

Comments:

  • Bert+Bakker

    Een fantastisch verhaal en geheel naar waarheid hoor dezelfde verhalen ook al zo een 35 jaar in de kleedkamer, maar klagers hebben geen nood😀,
    Heb genoten van mun eerste wedstrijd op Kennemerland, mannen bedankt voor het organiseren van deze wedstrijden.
    Groet Bert Bakker🏍🚴

    Beantwoorden 22 juli 2020 at 08:42

Laat een bericht achter