De BRC Jeugdtrainingen 2021 zijn weer gestart

Eind maart zijn we weer gestart met het geven van de trainingen aan onze jeugdleden.

Op zaterdagochtend trainen de jeugdrenners van 8 t/m 14 jaar (KNWU Categorie 1 t/m 7) op het wielerparcours. Tijdens deze trainingen wordt er vooral getraind op coördinatie en het aanleren van de basisvaardigheden van wielrennen. Denk aan: fietsbeheersing, stuur-en bochtentechniek, het gebruiken van de juiste versnellingen(schakelen), remmen (noodstop), veilig fietsen in een groep (anticiperen), regels op het parcours tijdens de training en tijdens wedstrijden etc. Elke training sluiten we af met een spel naar keuze, tot nu toe is het knijperspel favoriet onder de jeugdrenners.

Op vrijdagavond trainen onze Nieuwelingen m/v en Junioren m/v (leeftijd 15 t/m 18 jaar) De niveauverschillen in deze groep zijn groot, het is voor de trainers een uitdaging om de training te differentiëren zodat elke renner de juiste trainingsprikkel krijgt. Om deze reden kan tijdens een training besloten worden om de groep op te delen op niveau. In deze groep trainen de kinderen die ruim een uur lang op een hoge snelheid kunnen trainen, het doel van de training is gericht op de snelheid en techniek bij het rijden in een groep. Ook zal er nadruk gelegd worden op het rijden van wedstrijden op club en landelijke niveau. Deze groep traint zowel op het wielerparcours als op de openbare weg.

Ken je iemand van 8 t/m 18 jaar die het leuk vindt om te wielrennen en competitief en sportief is ingesteld? Laat hem/haar dan contact opnemen met onze jeugdafdeling voor het volgen van een aantal introductielessen. Mail naar jeugd@brckennemerland.nl

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter