Clubkampioenschappen op 12 juli – Wie pakt de titel in 2023?

Op woensdag 12 juli vinden de clubkampioenschappen van 2023 plaats. Met ook dit jaar weer een aantal nieuwe gezichten in ons ledenbestand kan het wederom een spannende strijd worden met wellicht weer een nieuwe naam voor op de teruggevonden wisselbeker. Voor en na de wedstrijd is een programma georganiseerd om van deze strijddag toch ook een zomers feestje te maken voor zowel renners als publiek. Inclusief een fotosessie, dus we verwachten iedereen in zijn meest recente zwartblauwe outfit.

Inschrijven voor de wedstrijd kan hier

Voorbeschouwing

Er zijn dit jaar een aantal mooie titels te pakken op ons eigen parcours. Later deze zomer op 30 juli is de Aagtendijk het strijdtoneel van de verplaatste Ronde van Beverwijk. Aan het einde van het wegseizoen is er een 90 kilometerwedstrijd ter ere van ons 90-jarig bestaan. Maar de eerste titel die te pakken is, is toch het felbegeerde clubkampioenschap.

Uittredend clubkampioen Frank Roling heeft 12 maanden op alle feesten en partijen zijn familie en vrienden vermaakt met zijn anekdotes over de afgelopend editie. Hoe hij Menno Groen, Sebastiaan ten Zeldam en Tom van den Kommer wist te kloppen na een winderig avontuur in de kopgroep. Frank geniet van dit podium en voegt graag een nieuwe anekdote toe aan zijn toch al rijke repetoire.

Maar volgende week woensdag zijn de kaarten opnieuw geschud en is alles weer mogelijk met genoeg kanshebbers aan de start. Zo hebben de broers Brandjes zich laten inspireren door de eerste touretappe en zien zij een broederlijk een-tweetje ook wel zitten. Bruno van Beek en Tom van den Kommer opereren nog steeds in de top van de Nederlandse wielersport, maar een clubtitel ontbreekt nog op het palmares van beide heren. En er zijn weinig clubkoersen die Mike van der Meij niet heeft gereden om zich voor te bereiden op het clubkampioenschap

En die voorbereidingen worden steeds fanatieker en gekker. Afgelopen zaterdag reden enkele leden een rondje IJselmeer, waaronder oud-clubkampioenen Guido Tromp(2021 en Jeroen Visser(2015). Meervoudig clubkampioen Fred Pronk(2017, 2020), schaarde een dag later ook een club renners om zich heen en toepte over met een rondje Zuiderzee. En Menno Groen twijfelt zelfs of hij zijn benen zal scheren om de moraal iets op te krikken. Maar ook in de 40+ categorie zijn de voorbereidingen serieus. Bestuursleden Schrijen en Van Toledo gingen op hoogtestage in Italie en testten de benen nog eenmaal goed in de dolomietenmarathon. We kunnen dus vuurwerk verwachten op 12 juli op meerdere fronten.

 

Meerdere categorieën

Naast het overall-kampioenschap is er dit jaar opnieuw een 40 + wedstrijd. Een aparte wedstrijd voor sportklasse is er niet.

Junioren en nieuwelingen rijden een eigen wedstrijd en sprinten tegelijk af met de nieuwelingen dames en dames na één uur en drie rondes.

Een feestelijke avond –  ook na de koers

De jaarlijkse strijd is een uitstekend moment voor wat extra gezelligheid op de club. Het publiek wordt vermaakt met muziek en live commentaar bij de wedstrijd. In de kantine kunnen heerlijke drankjes worden gehaald om te nuttigen aan het parcours. Genoeg redenen om familie, vrienden en wielergekke buurmannen te attenderen op dit wielerspektakel.

Na de koers blijven we wat langer plakken voor de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen. Dus steek een goede warme shirt en wat lampjes voor op de fiets in je rugzak, en blijf gezellig plakken. Samen heffen we deze zomerse avond het glas op onze mooie vereniging

Programma

18.30                  Inschrijving geopend

18.50                  Fotosessie

19.00                  Start alle categorieën

20.45                  finish overall kampioenschap

21.00                  prijsuitreiking en borrel

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor de clubkampioenschappen. Bijschrijven op de avond zelf kan ook, maar onze voorkeur gaat uit naar online inschrijven.

Belangrijke punten

  • Je kan alleen deelnemen aan het BRC Kennemerland clubkampioenschap als je lid bent van BRC Kennemerland én in het bezit bent van een KNWU startlicentie of een KNWU wedstrijdlicentie.
  • Uitslag op basis van de MYLAPS-transponder. Zonder transponder of niet goed werkende transponder kunnen we je niet in de uitslag opnemen. Controleer van tevoren of het abonnement van jouw transponder nog geldig is.
  • De vuurliniecompetitie gaat op 12 juli niet door. Zie de kalender voor de juiste informatie over vuurlinicompetitie. Deze komt een paar weken stil te liggen wegens een zomerstop.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter