Clubkampioenschap 2021 wedstrijdverslag

Onder bijna zomerse omstandigheden gingen 26 renners vanmorgen van start voor de jaarlijkse clubkampioenschappen van BRC Kennemerland. Door diverse omstandigheden was het deelnemersveld minder omvangrijk dan andere jaren. Maar dat deed geen afbreuk aan de het verloop en de kwaliteit van de wedstrijd.

Na ongeveer een uur koers kon Roan Nap zich uitroepen als kampioen bij de Nieuwelingen. Een fraaie prestatie voor deze 14 jarige 1e jaars Nieuweling, de hele wedstrijd reed hij actief mee in de kop van het peloton zonder ook maar een ronde te hoeven lossen. 

Bij de dames mocht Yvette de Koning op de hoogste trede plaatsnemen. Joke van der Ploeg kwam op de tweede plaats. Even later was het de beurt aan de junioren om af te sprinten. Hierbij ging de winst naar Caine Lammers met op de tweede plaats Nino Mastinu.

Bij de Sportklasse gingen er met nog maar 1 ronde op het bord 3 man vooruit (o.a. Aad Duin). Wouter Lips reedt de helft van het ontstane gat dicht en René Nap nam de rest op zich. Toen alles weer bij elkaar kwam werd de sprint ingezet vanuit de 1 na laatse bocht. Met Maick van Bugnum op kop en Wouter en René daarachter. In de laatste bocht waaierden Maick en Wouter iets naar buiten en kon René met een laatste punch de 2 langs de binnenkant voorbij. René Nap kwam als 1e over de streep op de hielen gezeten Wouter Lips (de man die ook op de maandagavond overall tweede werd) en Maick van Bugnum nam bezit van de derde plaats. Een knappe prestatie omdat Maick dit jaar nog niet heel veel op het parkoers van BRC Kennemerland actief geweest is.

En met een speciale vermelding voor Jeroen Visser, die na het echec in het voorjaar voor het eerste weer op het parkoers van BRC Kennemerland zijn rondjes reed. “Voor de winterstop toch nog een keer op het parkoers aan de slag, om volgend jaar weer vaker te verschijnen”: aldus de hardrijder uit Alkmaar.

Bij het algehele kampioenschap bleef de strijd tot het einde spannend. Met 3 man voorruit en Fred Pronk en Axel Koopman in de achtervolging werden de laatste 8 rondes afgelegd. Opvallend want het achtervolgende duo had halverwege koers een aardige voorsprong opgebouwd. Axel kon in de een na laatste ronde bij de voorste drie aansluiten. Fred bleef op een klein gaatje hangen. Vier man bij elkaar in de laatste ronde in afwachting van de sprint, waarbij Michael van Son en Axel Koopman op papier de sterkste waren. Tot verrassing van velen lukte het Guido Tromp van de laatste ronde ook veruit de snelste ronde van de dag te maken: met een straatlengte voorsprong kwam hij op de finish afgestormd en won afgetekend. De tweede en derde plaats werd in een sprint uitgevochten: tweede Axel Koopman, derde Michael van Son. Met Erwin Krom om de vierde plaats. Met de winnaar van vorig jaar, Fred Pronk, vlak daarachter op de 5de plaats.

Een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen, waarbij het altijd leuk is om te zien en horen dat onze renners trots zijn op elkaar en elkaar een podiumplaats gunnen. Op naar 2022 met daarbij de verwachting dat we eindelijk weer eens ons wedstrijdprogramma normaal kunnen afwerken.

Uitslagen Clubkampioenschap 2021 Fotoalbum Clubkampioenschap 2021

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter