Clubkampioenschap 2020; de Koning, van Vliet, Lammers en Pronk winnen

Op de valreep van het seizoen dan toch nog de clubkampioenschappen 2020. Om 10 uur klonk het startschot voor de jeugd. Alle groepen gingen tegelijk van start. Soms nog wat onwennig vanwege het feit dat dit voor een aantal de eerste wedstrijd was dit jaar of de eerste wedstrijd op het altijd loodzware parkoers. Het was lekker weer maar de wind was verraderlijk. Wegkomen was in sommige ontstane groepjes moeilijk.  Na een ongeveer een uur zat er erop voor de iedereen en konden de prijzen worden uitgereikt. Voor iedereen een prijs!

Groep A: 1. Jaro Koper en 2. Iris van Tunen

Groep B: 1. Bram Oudendijk, 2. Evy van Duijn 3. Brent van den Heuvel en 4. Jonne Telder

Groep C: 1. Silje van Riemsdijk, 2. Lars Ganzinga en 3. Luca Benedetti

Groep D: 1. Roan Nap, 2. Valerie Nijman en 3. Sylvie van den Heuvel  Mylaps uitslag Clubkampioenschappen jeugd

Rond 11uur starten de volwassenen. Ook hier werd op het scherpst van de snede gereden gezien de start waar meteen het tempo erop gelegd werd en de achterdeur open ging. Niet iedereen bleek voldoende wedstrijdritme opgedaan te hebben of voor een aantal was het korte seizoen toch te lang, maakte vakantiebenen het hardrijden onmogelijk of was het vooral de eerste wedstrijd dit seizoen. En dan is de belt ook niet vergevingsgezind, zeker niet met deze wind erbij. Over start/finish en bovenop ging het nog wel, maar het gehele stuk naar beneden tot en met de finishbocht was wind tegen wat de koers hard maakte. Velen reden zich op dit stuk helemaal leeg in de jacht op de bokaal.

Door de snelle start vond er gelijk een schifting plaats. Het peloton brak in meerdere stukken en een sterke kopgroep ontstond snel. Vanuit deze kopgroep met sterke mannen als Stengs, Lormans, Schrijen Jr, Zeldam, Pronk, Visser, van Son, Timmermans, Groen maar ook renners die meestreden om de titel bij de sportklasse zoals van Vliet en Bas de Lange. In een tweede groep kort daarachter kleppers als Nap, Duin, Rolfini, Welp en Niesten Jr. Ondanks de harde wind waren er toch meerdere pogingen om weg te komen uit welke groep dan ook, echter de omstandigheden waren onverbiddelijk en het spel van sluw schuilen en andermans bord leegeten begon al snel.

De dames mochten na 3 kwartier afsprinten om de titel. Hier won Yvette de Koning het van Lisette Landsman. Bij de junioren was er één deelnemer; Caine Lammers. Voor hem helaas geen tegenstand op de meet maar wel een puike race. Vlak voordat de sportklasse mocht afsprinten demonstreerde Luca Schrijen een sterke punch waarmee hij zichzelf naar 30 seconden voorsprong katapulteerde op een toch sterke kopgroep. Fred Pronk rook het gevaar en zag in Luca ook wel de renner om mee weg te blijven. Fred had er wat ronden voor nodig maar uiteindelijk dichtte hij het gat knap en zo creëerden deze twee toppers een prima uitgangspositie voor henzelf, wetende dat achter hen de koppies ook al scheef hingen. Ondertussen trok in een spannende eindsprint á deux Jorge van Vliet aan het langste eind bij de sportklasse,  nipt voor Bas de Lange. René Nap won de sprint van de groep die eerder op 1 ronde gezet was; Nap dus 3.

De strijd om het algehele kampioenschap werd een spannende tweestrijd tussen Luca Schrijen en Fred Pronk. Het achterveld probeerde het nog wel maar de voorsprong van deze twee op het peloton bleef consequent een halve minuut. De weddenschappen waren niet van de lucht. Een onvoorspelbare uitkomst zo leek het. Toch was het Fred die met kleine voorsprong voor de moegestreden Luca (“het zag er misschien makkelijk uit, maar makkelijk had ik het vandaag zeker niet” aldus de renner uit Amersfoort) over de finish kwam. Van beiden een werkelijk knappe prestatie. Fred Pronk mag zich het komende (halve?) seizoen gelukkig prijzen met de titel Kampioen van BRC Kennemerland als opvolger van de vandaag 3e geworden Sebastiaan ten Zeldam.

Mylaps uitslag Clubkampioenschappen overigen

We kijken terug op een prachtige dag. Met dank aan de organisatie, renners, het geweldige publiek en onder toeziend oog van een aantal van onze sponsoren waaronder ook onze hoofdsponsor Ton Scholten. We gaan kijken of we het voor elkaar krijgen van de winter voor de liefhebbers te kunnen crossen op ons parkoers. De aanvraag is de deur uit.
Voor de rest wensen we iedereen een heel goed naseizoen toe en tot snel!

Foto’s Clubkampioenschappen 2020

 

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter