Calpe Trainingsweek 2022 – dag 6

De zon is terug. Precies op tijd want het programma van de dag liegt er niet om; 145km en 2000 meter klimmen, de koninginnenrit. Frans A zijn oranje sokken liggen al klaar. Voor 8 uur zitten we allemaal al aan onze stamtafel in het restaurant voor het ontbijt. We vertrekken een half uurtje eerder. Iedereen heeft er blijkbaar zin in want er wordt al flink gestapeld, met name de pannenkoekjes nemen gretig aftrek.

Om 9:30 is het vertrek vanaf Vuelta Turistica. Blote benen mogen vandaag. Ans volgt ons met de auto met de nodige proviand, water en reservemateriaal. Jurgen leidt ons Calpe uit en al gauw rijden we in de stralende zon tussen de sinasappelbomen het binnenland in. Het eerste klimmetje doemt op. Langzaam gaan de percentages omhoog en daarmee ook de eerste pannenkoekjes.

Tijdens de eerste serieuze klim realiseren we ons allemaal wat we boffen vandaag. Het uitzicht is ronduit schitterend. Ook voor Jurgen is het werken op deze klim. Druk telefonerend rijdt hij voor ons uit. Voor ons zien we het kasteeltje van El Castell de Guadelest, onze eerste koffiestop en in koffie hebben we trek. Een aardverschuiving houdt ons niet tegen. Fiets op de schouder en door. Ah nee, eerst nog even schoenen poetsen.

Aangekomen in El Castell de Guadelest zoeken we een leuk terrasje uit. Na wat tumult heeft iedereen een plekje in de zon. Diverse soorten koffie worden besteld en uitgedeeld, café con leche, cappucino, americano, cortado. Wat maakt het uit denken FransR en Graham, koffie is koffie. Even bidonnetje bijvullen bij de auto en daar gaan we weer. De hele dag op en af in de stralende zon het lijkt wel vakantie. Toch nog even bij Aad vragen of we beter zijn geworden. Aad beaamt. Top!

Na een dikke 5 uur komt iedereen voldaan aan bij Jurgen zijn zaak. René stuurt meteen door naar het kuishok. Herstelshakjes gaan in de blender en we kletsen nog wat na. Daarna snel onder douche en nog even de beentjes omhoog voordat we ons naar het buffet begeven. Vanavond mag een bordje extra.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter