Calpe Trainingsweek 2022 – dag 3

Het mooie programma wordt verstoord door de weersomstandigheden. Wie heeft dit besteld?!

Ingepakt gaan we op pad, wij blijven een beetje in de buurt ivm het barre weer. Frans R weet wat het programma is en trapt stiekum een spaak uit zijn voorwiel, band loopt tegen voorvork, zo klaar.  Blokken berg op gaat het worden, 3×8 of 8×3=24 of zoiets. Kan dus ook 2×12 zijn, ben gek op blokken.

Na het warmrijden gaan we  naar een mooie loper voor het spektakel. Nu komt iedereen uit zijn hok, op zijn omslagpunt. Ik ga als een raket omhoog, schakel nog even bij kom bijna los. Ik land weer op aarde als ik na 20 meter gepasseerd wordt door de echte klimmers, Maik kan ik nog net ‘klwoatzak’ na roepen. Voor Jules en René heb ik geen lucht meer.

Ik besluit 10 bpm bij mijn omslagpunt op te tellen om Hans en Michel voor te kunnen blijven. Als gids Jurgen voorbij zoeft kijk ik niet op, hij telt niet mee.

De 8 minuten zijn voorbij, dalen, het hele veld ligt uitelkaar, ieder doet zijn ding, dat heb je met klimmen. Ik heb Reinier ook zien glunderen, zijn hoofd was even helemaal leeg. Frans R doet het dalen met alleen een achterrem, pfff.

De kunst is volgens meester Aad om de 3 blokken gelijkwaardig uit te voeren, dan heb je het goed verdeeld en is het dus trainen.

Graham en Frans R drukken een punt en draaien af. De onverzadigbare gaan voor wat meer kilometertjes, nattigheid en kou. Veilig retour bij het basiskamp beaamt gids Jurgen dat we het maximale eruit hebben gehaald voor een dag als dit.

Fiets aan de haak, shake erin, hete douche, wat een leven.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter