Calpe Trainingsweek 2022 – dag 1

Na twee jaren waarin de traditionele BRC trainingsstage t.g.v. de Corona pandemie helaas niet kon worden georganiseerd, vertrok vanmorgen in alle vroegte weer een groep renners (m/v) naar Calpe (Spanje, Costa Blanca). Na diverse wisselingen van de wacht (enkelen die in 2020 mee zouden gaan konden nu helaas niet mee) bestaat de groep nu uit: Aad (organisator), Michel, Frans vA, Frans R, René, Hans, Jules, Maick, Reinier, Graham, Tamara en Ans (partner Frans R).
Na een prima vlucht kwamen we voor 9 uur al aan in Alicante waar een busje stond te wachten voor transfer naar Calpe. Behoudens enkele merkwaardige zwenkingen van de bus, mogelijk veroorzaakt door de overgeladen koffer van Tamara, kwamen we veilig aan bij hotel Diamante Beach. Inchecken en spullen naar de kamers brengen, daarna meteen naar Vuelta Turistica voor onze huurfietsen.
Fraaie Specialized Tarmac’s had Jurgen voor ons klaar staan. Na wat gepruts met pedalen, zadels, fietscomputerhouders en fine tuning van de positie waren die ook gereed voor actie. Op het programma stond een rondje lostrappen van 2 uurtjes onder begeleiding van Jurgen, maar eerst riepen de hongerige magen om voedsel. Dus even naar de boulevard voor lunch. Heerlijk in het zonnetje uit de wind begon het echte vakantiegevoel. Een enkeling stelde zelfs voor om maar te blijven zitten en het fietsen achterwege te laten (we verklappen niet wie René) maar de behoefte aan fietsen overwon toch. Om 14 u vertrokken we, zonnig maar wel een fris noordenwindje. Calpe uit is meteen geaccidenteerd terrein dus klimmen. De stramme spieren meteen aan de bak! Jurgen had een mooi rondje in gedachten. Kleine weggetjes, dorpjes, kustweg en dat alles met hier en daar palmbomen en sinaasappelbomen voor het ultieme Spanje gevoel. Een spannend moment voor Maick toen zijn stuur plots los bleek te zitten, kon gauw worden verholpen. Op de klimmetjes reed ieder zijn/haar eigen tempo en de groep bleef keurig  samen en op elkaar wachten. Ook zagen we wel enkele punches op het asfalt om de benen even te testen.

De eerste kilometers zitten erop en het wennen aan de fiets en de omgeving ook done and dusted. Heerlijk. Daarna tijd voor een herstelshake, koffie of bier en chillen.

Het was een lange dag dus na het eten zullen de luiken vroeg dicht gaan en kunnen de BRC’ers zich geestelijk gaan voorbereiden en verheugen op de volgende dagen!

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter