Brons voor Silje op Nederlandse Kampioenschap Baan Snelheid

Ook dit jaar organiseerde ASC Olympia in samenwerking met de KNWU  en het Velodrome Amsterdam weer het Nederlands Kampioenschap Baan Omnium voor Jeugd en Nieuwelingen. Dit jaar was het NK Baan Omnium weer verdeeld over Duur- en Sprintklassementen, die op twee aansluitende zondagen werden verreden.

Tijdens het NK baanomnium Duur behaalde Silje van Riemsdijk de 4e plek, helaas voor haar nét naast het podium. Door een klein misverstand in de 2e wedstrijd van het omnium heeft zij  een aantal punten misgelopen.
Afgelopen zondag had ze nog een kans tijdens het NK baanomnium Snelheid. En daar lukte het haar wel om een podiumplek te bemachtigen. Brons voor Silje!

Dat Silje de afgelopen maanden niet heeft stil gezeten blijkt wel. Tijdens de wintermaanden is zij wekelijks te vinden op de wielerbaan in Alkmaar, sinds dit baanseizoen traint zij bij het RTC en daarnaast heeft zijn meegedaan aan de succesvolle Future Series by eXtrophy baanwedstrijden georganiseerd door de Apeldoornse vereniging AR&TV De Adelaar.

Op de vraag of Silje het rijden van wedstrijden op de baan of op de weg leuker vindt kan zij geen antwoord geven. “Ik vind beide disciplines erg leuk,  ik hou van de afwisseling. Maar na een heel baanseizoen heb ik nu wel weer enorm veel zin om op de weg wedstrijden te gaan rijden!”

Zie hieronder de foto’s gemaakt door sportfotograaf Duane van der Geld

NK Baanomnium Duur 2020 Jeugd en Nieuwelingen

NK Baanomnium Snelheid 2020 Jeugd en Nieuwelingen

 

Comments:

  • Jack van Hooff

    Silje, van harte gefeliciteerd met je mooie prestatie. Een mooie beloning voor de tijd en training die je er aan hebt besteed. Verder succes gewenst in het nieuwe seizoen!

    Beantwoorden 23 januari 2020 at 00:11

Laat een bericht achter