BRC online maandagavondkoers – Eerste zege voor Patrick Beentjes

De maandagavond van 25 januari kan bijgeschreven worden in de geschiedenisboeken van de club. Op ouderwetse wijze deden een twintigtal leden elkaar pijn op de tweewieler op een glooiend parcours van bijna 54 kilometer. Een primeur, want de koers werd in een virtuele wereld afgelegd.

De avond begon rustig met een kwartier geneutraliseerde koers. De start verliep voor Rene Nap dramatisch aangezien zijn avatar, ondanks het ronddraaien van de benen, stoïcijns op zijn plek bleef staan. Vlak voor de tweede helling van de dag werd de koers opengegooid en werden de eerste virtuele koerskilometers in clubverband afgelegd. De oplopende meters zorgden al snel voor een scheiding in de groep. Vooraan bleef een partij over van zeven man. Daarachter was het veld uiteengeslagen en werden de resterende kilometers in kleinere groepjes of als enkeling afgelegd.

Gerri Zonneveld en Patrick Beentjes vonden het vooraan niet hard genoeg gaan en wisten een twintigtal seconden voorsprong te pakken. Ondertussen begonnen de kilometers te tellen en de temperatuur op te lopen in de extra slaapkamer/schuur/berging van de deelnemers. Luca Schrijen had gelukkig een excuus om de koers te verlaten. Zijn puppy moest nodig uitgelaten worden. Twijfelachtig aangezien de avondklok nog niets eens was ingegaan.

Vooraan kwam de groep weer samen. Maar Zonneveld en Beentjes lieten in de sprint zien over de beste benen van de dag te beschikken. Patrick Beentjes pakte de eerste digitale bloemen na bijna anderhalf uur op de fiets. Gerri Zonneveld en Bas de Lange vulden de lagere treden op het podium. Bekijk hier de complete uitslag.

Ook meedoen?

Maandag 1 februari staat de 2e editie op het programma. De uitnodiging volgt weer via Zwift. Het parcours zal de komende editie iets ingekort worden. Wil je ook een uitnodiging ontvangen stuur dan een mail naar wouterbreedtbruijn@gmail.com of volg hem op Zwift.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter