BRC Kennemerland rijdt naar plek 22 tijdens het NCK in Dronten. Incl foto’s

Zaterdag 28 september was het weer de jaarlijkse gehaktdag; het NCK in Dronten. Rondrijden in polders omgeven door klei, wind, water (dit jaar ook vanuit de lucht) en vooral leegte. Doel is dat iedere club een tijdritploeg (6 renners/rensters) op de been brengt binnen verschillende categorieën (junioren, dames, heren). BRC Kennemerland startte dit jaar alleen in de A-categroie (52 kilometer). Hierbij een mooi verslag uit de buik van de ploeg van Job.

“Het gelegenheidsteam van Onno, Jeroen, Ward, René, Patrick en Job stond klaar om in het winderige en regenachtige Dronten te rijden voor wat het waard was. Door verschillende omstandigheden had deze samenstelling van het team nog niet één keer samen getraind. Onno moest zelfs van stal gehaald worden nadat hij eigenlijk al een punt achter zijn seizoen had gezet. Dit resulteerde in een mooie lineaire hartslag grafiek beginnend bij 180 BPM oplopend tot 185 BPM. Op 15KM werd hij uit zijn lijden verlost door een lekke band. Renee miste pieksnelheid en moest er al eerder af op een stuk voor de wind. En toen waren het er nog maar 4.

Interim-ploegleider Paul had zijn tijdritfiets ter beschikking gesteld aan Patrick, inclusief Selcof 3-spaak voorwiel. Bij het opdraaien van de dijk, met ferme zijwind (6 a 7bft?) vloog Patrick bijna de lucht in door dit zijwind gevoelige voorwiel. Hierdoor kon hij zijn wattages niet goed vasthouden op kop. Gelukkig kon Jeroen dit opvangen met een paar lange beurten hangend tegen de wind in. Leuk feitje was dat BRC tijdens dit proces het eerder gestarte Alcmaria inhaalde. Op 30KM raakte de BRC renners meer op elkaar ingespeeld en begon het goed te draaien. Op de terugweg kon iedereen zijn werk goed doen bleef de snelheid veel boven de 50 kilometer per uur. In het zicht van de haven kon ondergetekende behoorlijk leegrijden en nam Ward nog net zo goed over als aan het begin van de wedstrijd. Op de meet had BRC de 7e tijd, naar wat later bleek de 22st tijd overall te zijn. De hoogste klassering van de BRC sinds 2007. Al met al een puike prestatie!”

Voor de uitslag klik hier

Voor de foto’s klik hier

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter