BRC Kennemerland 23e op NCK

Na een wat rommelige voorbereiding reden we met ietwat gematigde verwachtingen naar Dronten. Door een nare valpartij tijdens een van de laatste trainingen werd Rene uitgeschakeld, en raakte de fiets van Onno beschadigd. Verder waren een aantal renners niet helemaal okselfris, maar wel fit genoeg om te starten. Gelukkig kan de ploeg buigen op veel ervaring, en niet te vergeten : het was prachtig weer.

De startvolgorde werd na wat discussie vlak voor de start nog ietwat aangepast : Paul, Jaap, Sebastiaan, Jeroen, Onno en Harm. Paul vloog van het startpodium af, en ging er als een raket vandoor. De eerste kilometer op een NCK is altijd wat rommelig, maar nadat we Dronten uit waren zaten we strak in formatie en kwamen we goed op stoom. De aflossingen gingen soepel, de lijn bleef recht, het tempo vlak. Er stond weinig wind, dus teller bleef steeds rond de 50 per uur. Invaller Harm moest er halverwege af, moegestreden, maar zeer nuttig werk verricht. De overige vijf hielden het tempo hoog. Paul stak in topvorm, en deed lange beurten. Idem voor Jeroen, op wie je altijd kunt bouwen. Jaap zat op de limiet, maar bleef schuimbekkend meedraaien. Onno en Sebastiaan reden boven verwachting goed mee. De ploeg die 2 minuten voor ons was gestart kregen we in het vizier, en zo stormden we Dronten na 52 km weer in. Na 1:04:04 kwamen we over de finish.

Op dat moment was dat de 4e tijd, maar er moesten nog 37 ploegen na ons binnenkomen. Uiteindelijk hadden wij de 23e tijd, en dat is boven verwachting, en is zelfs de beste klassering sinds 2007. Tevredenheid alom, en het motiveert ook om de lat voor volgend jaar weer wat hoger te leggen.

Speciale dank gaat uit naar Rene en Maick die mee waren als begeleiding van de ploeg.

Comments:

Laat een bericht achter