BRC in meerdaagse koers Deux Sevres

Verslag van Mechanieker Marcel van Beek

Afgelopen week was ik als BRC-materiaalman voor het tweede jaar op rij mee naar de meerdaagse Deux Sevres in Frankrijk. Met een team samengesteld uit 6 renners waarvan 3 WPGA, 2 HRTC en Bruno vanuit BRC, zijn we weer afgereisd naar de heuvels in midden-Frankrijk. Vier etappes en een tijdrit krijgen de renners voor de kiezen en vooral de dag waarop zowel de tijdrit als een etappe worden verreden is het voor de materiaalman hard doorwerken en continue nadenken over de volgorde van werk en logistiek van materiaal en reserve materiaal.
 
Met de Mazda van BRC uitgerust met het nieuwe dakrack voor 8 fietsen en de megabus van WPGA moest het in ieder geval lukken om alle 16 fietsen mee te nemen en ook alle bagage van de 6 renners en 4 begeleiders. Deux Sevres is en blijft een mooie meerdaagse met mooie etappes en met een super vriendelijke organisatie. Op de eerste dag is het nog wel even wennen aan het dubbele ontbijt om 7 uur en om 10 uur.  Een lunchmoment ontbreekt want ’s middags is het volle bak koers. Op de tweede dag lijkt het lichaam alweer beter te zijn gewend aan het rare eetpatroon.
Handhaven tussen de Franse continentale ploegen (met als gasten 1 Belgische, 1 Britse en wij als Nederlandse ploeg) is nog best pittig. De conti-ploegen hebben het beste materiaal, flinke technische staf en meerdere auto’s en of bussen mee. Desondanks hebben we goed standgehouden met Sven Burger, Bas van Belle, Daan van den Eijnden, Bram Kras, Jop Kras en onze Bruno vanuit BRC Kennemerland. Uiteindelijk bleek het uitrijden van deze meerdaagse met de volledige ploeg een kwestie van mentaliteit en daarmee waren we 1 van de weinige ploegen die met volledige bezetting wisten uit te rijden.
Met Daan van den Eijnden als talentvolle sprintbeul hebben we de groen trui binnen gehaald en mee naar huis genomen. Bruno kwam na 4 etappes en een tijdrit uit op plek 47 in het algemeen klassement en was daarmee de hoogst geklasseerde van het team. De rode lantaarn op de laatste plaats was voor Jop Kras. De gemiddelde klassering van het team was een stuk beter dan vorig jaar toen Bruno na twee etappes nog moest opgeven door een Covid besmetting. Dit jaar kon hij zich revancheren en is hij geen enkel moment op geen enkele dag achterin het peloton geweest.
 
Het was een leuke samenwerking met WPGA waarbij we met een heel gezellig maar ook serieus team een mooie week hebben gehad. Het was intensief voor iedereen maar ook meer dan de moeite waard. Volgende jaar weer een stap beter en hopen dat we ook dan weer worden geselecteerd.
Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Bruno (2e positie) pareert de aanval van de Frans kampioen Elite

Teamfoto met groene trui voor de laatste etappe

Bruno op de 7e plek op het moment dat peloton breekt

Bruno met sprintkanon Daan op weg naar een nieuw sprint resultaat

Comments:

  • Wielercomite Beverwijk

    Mooi resultaat en goede leerschool.
    Wij hopen dat naast de reeds ingeschreven Bruno en Bram ook de renners Sven, Bas, Daan & Job aan de start van de Ronde van Beverwijk zullen verschijnen op 30 juli. Inschrijven kan nog tot 25 juli !

    Beantwoorden 22 juli 2023 at 08:54

Laat een bericht achter