BRC Belofte renners sterk in de Ronde van Midden Brabant

Woensdag tijdens de laatste Vuurlinie wedstrijd op het eigen parcours aan de Aagtendijk te Beverwijk waren de benen al mooi op spanning gezet en na vele afgelaste wedstrijden was het zondag 19 september eindelijk weer zover; de ronde van Midden Brabant te Dongen stond op de kalender met Tom van den Kommer en Bruno van Beek aan het vertrek als vertegenwoordigers voor BRC Kennemerland.

Onder de naam en begeleiding van Regioteam Noord-Holland zou er worden gestart, maar vooraf moest eerst nog het één en ander besproken worden. Voor enkele mannen was het de eerste klassieker die ze sinds lange tijd zouden gaan rijden en voor Tom was het zelfs de eerste klassieker ooit! Met een goed gevoel stapten de mannen gezamenlijk op de fiets om de ronde van 14,5 kilometer, die in totaal elf keer moest worden afgelegd, te verkennen. De smalle wegen en zelfs een slechte kasseienstrook langs de watertoren van Dongen zouden het een uitdagend parcours moeten maken.

Na het warmrijden was er geen ploegenceremonie dus kon er gelijk opgesteld worden in het startvak. Ondanks een fraai nazomers zonnetje beweerden sommige mannen dat het vrij fris was, maar iedereen stond gewoon met korte mouwtjes aan de start om toch de tanlines nog wat meer te redden na een verloren eerste seizoenshelft. Sterke teams als Volker Wessels, Metec, á bloc en Beat waren ook van de partij en met een paar minuten vertraging was het startschot dan toch echt gegeven.

De eerste ronde zaten zowel Tom als Bruno goed gepositioneerd in de voorste helft van het peloton. Halverwege de tweede ronde was er een valpartij, maar geen van beide BRC renners ondervond hier veel hinder van. De strandrijderscapaciteiten kwamen nu toch nog van pas en konden ingezet worden bij het omrijden door de berm. Heel even reed het peloton in de achtervolging op een groep van 30 renners die uiteindelijk vrij snel weer bijgehaald werden. Vrij snel daarna zou de kopgroep van de dag wegrijden met elf man. Alle continentale en sterke ploegen waren goed vertegenwoordigd en dus werd in het peloton op de smalle wegen aan de voorkant door teamgenoten gemakkelijk de handrem erop gegooid om af te stoppen. Al gauw werd er door de luidspreker van start/finish geroepen dat de achterstand opgelopen was tot meer dan tweeënhalve minuut. Reden om een achtervolgende groep te vormen dachten enkele renners halverwege koers. In het kielzog van een renner van á bloc en een renner van Volker Wessels sloop Bruno mee in de achtervolgende groep van 7 man waar ook de Nederlands kampioen (ongecontracteerd elite) deel van uitmaakte. Na enkele rondes was de achterstand op de 11 koplopers geslonken tot 45 seconden en op lange rechte wegen kon er een glimp van de koplopers opgevangen worden. Echter ging het de twee grootste tempomakers van de groep niet hard genoeg, zij lieten de andere renners achter om het met zijn tweeën te proberen. Bruno zat nu met drie andere renners op op een goeie tweeënhalve minuut voor het peloton, maar het gat naar de koplopers begon wel steeds weer groter te worden. Het was zaak om nog zeker drie rondes vol te houden en om voor het peloton te blijven. Tom maakte nog knap deel uit van het peloton ook al was hij inmiddels iets verder teruggezakt ten opzichte van de openingsfase. Met nog een kleine twintig kilometer te gaan, kreeg Bruno met zijn twee medevluchters versterking van twee renners die uit het peloton waren ontsnapt. De laatste ronde kon zo nog met vijf man gedraaid worden en uiteindelijk bleven de mannen nog net uit de handen van het peloton. Een tachtig kilometer lange vlucht resulteerde uiteindelijk in een mooie 18e plaats voor Bruno. Van het finishende peloton was Tom helaas geen onderdeel meer. Na een goeie honderd kilometer was de tank leeg bij de sterke Heilooër die aangaf het lastig te vinden genoeg te eten en drinken tijdens de koers.

Kortom een mooie dag inclusief wijze lessen die volgend weekend gelijk al van toepassing kunnen zijn. Beide mannen komen dan namelijk opnieuw in actie in Limburg waar het finaleweekend van de clubcompetitie plaatsvindt.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter