BRC baanclinic 2021

Zondag 28 november 2021, het is 7.00 uur als mijn wekker gaat. Ik merk dat ik wat zenuwachtig ben. Vandaag staat er een baanclinic op de Wielerbaan in Alkmaar o.l.v. KNWU trainer Herman Schenk in de BRC agenda. Ik ben alleen niet zenuwachtig voor mezelf maar voor de 16 renners die zich aangemeld hebben voor de baanclinic. Ik weet nl. nog heel goed dat ik zelf voor het eerst de baan ging rijden samen met hulptrainer René, bijna 2 maanden geleden. Eerst oefenden we wat op het middenterrein om een beetje te wennen aan de baanfiets. Op een baanfiets zitten nl. geen remmen en het is een zgn. doortrapper. Kort daarna mochten we de baan in. Eerst reden we op het Cote d’ Azur (dit is de brede blauwe lijn onderin de baan, deze wordt gebruik om “in en uit te voegen”) en op aanwijzing van Herman mochten we de baan in. Ik vond het zo spannend en ik vergat dat ik ipv direct voor me te kijken door de bocht heen moest kijken. Herman gaf de tip om naar René die een aantal meter voor mij reed te blijven kijken en toen bleek het ineens stuk minder spannend. En zo reden we op aanwijzingen van Herman onze rondjes op de baan. En voordat we het wisten reden we steeds hoger in de baan.

En vandaag zouden een aantal renners met dat zelfde gevoel als wat ik toen had aan de baanclinic starten. Leuk was ook dat een aantal ervaren baanrenners zich aangemeld  had voor de baanclinic.

Herman begon de clinic op de zelfde wijze, eerst wat gevoel krijgen met de baanfiets en dan steeds een stapje verder. En na ruim een uur reed iedereen in de baan, de een wat hoger dan de ander, maar geweldig om te zien dat iedereen het aandurfde!!! En dan wordt Herman enthousiast als hij ziet dat iedereen met plezier in de baan rijdt. Dus kwam de elektrische derny te voorschijn en reed de hele groep in lijn achter de derny, elke ronde voerde hij de snelheid op tot uiteindelijk ruim 60 km/u!!!

Diverse onderdelen van het baanwielrennen kwamen aan bod tijdens deze clinic: de vliegende ronde (250 meter sprint), koppelkoers (in tweetallen los je elkaar elke ronde af), Keirin (sprintonderdeel in kleine groepjes achter de derny) en een afvalkoers (race waar bij elke ronde de laatste deelnemer, die over de finish rijdt afvalt.)

Na afloop zag ik op ieders oververhitte gezicht een voldane trotse blik, en jawel, op mijn gezicht misschien nog wel de meest voldane trotse blik van allemaal…!

Herman, bedankt voor wederom leuke en leerzame baanclinic en ook BRC renners bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme!

Tamara van Riemsdijk
Jeugdtrainer

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter