BLIS online wintercompetitie #8 – Dansen op de Vulkaan (en Bruno danst het langst)

Het prachtige lied van de Dijk met deze titel en met de o zo toepasselijke eerste twee regels: “Je moet je het schompes werken, En je doet het maar waarvoor?”. Daar moest ik gisteren in koers regelmatig aan denken: het Volcano circuit stond gisteren op het menu. Ook voor de achterblijvers, zoals ik, veel te halen dit keer. Voor de Zwifters onder ons: heel veel XP-punten bij de 5de en de 10de ronde! Dat is nog eens lekker snel naar het volgende level gaan.

Dit keer een verslag van achteruit. Geheel gebaseerd op het turen naar groene stipjes en ingehaald worden. Met klein blessure leed gaat het even niet harder. Met zo’n 20 renners aan de start en in de afwezigheid van onze vaste maestro Wouter had Cees vanavond het stokje in handen. De eerste 15 minuten weer keurig en group, waarbij het heel even leek of Sebastiaan wederom werd getroffen door een late software-update. Het waren dit keer zijn schoenen die wat los zaten dus de veters moesten opnieuw worden gestrikt. Natuurlijk van groot belang voor de finale.

Volcano is een route voor hardrijders. Klimmers hadden dikke pech: slechts 17 meter over een ronde van ruim 4 km. Maar ik heb de indruk dat Wouter toewerkt naar een avondje klimmen. We zullen zien. Na 15 minuten schoot Cees de wedstrijd in de plooi. Direct werd er verschroeiend hard gekoerst en zakten de eerste uit het peloton. Na ongeveer 15 minuten werden de verschillen zichtbaar en viel de groep in brokken uit elkaar. In grote lijnen een bekend patroon: Bruno en Sebas op kop met in het begin nog verwoede pogingen van de groep om aansluiting te houden. Daarna een groep van zo’n 10 renners die aan elkaar gewaagd waren. Gevolgd door het trio Cees, Aad en Juriaan en 3 eenlingen, Paul van Ewijk, Tamara en mijzelf.

In deze volgorde werd ik ook gepasseerd. Waarbij ik zag dat Bruno op dat moment een goede poging deed weg te rijden van Sebastiaan. De rest is koffiedik kijken en zou ik moeten verzinnen. Aan de wattages en hartslagen te zien is er weer veel onderlinge strijd geleverd en stonden de zolderkamer ramen weer vol open en de ventilatoren in de hoogste stand. In de groep van 10 deed Lars Thodé goede zaken en finishte voor Johan Terpstra, Guus van Buuren en Luca Schrijen, Onno Timmermans, Gerrie Zonneveld en Rene Nap. Van het trio won Cees met een wiellengte van Aad.

En ook deze avond gingen de meeste punten naar Egmond aan Zee. Na een week van afwezigheid wederom een fraaie overwinning van Bruno van Beek. Sebastiaan kort daarna finishend. Omdat Sebastiaan vorige week de afwezigheid van Bruno niet kon verzilveren door pech neemt de voorsprong van Bruno in het klassement almaar toe. Wie o wie gaat hier nog verandering in brengen. Wordt vervolgd.

Kees Jan

Uitslag: 1. Bruno van Beek, 2. Sebastiaan ten Zeldam, 3. Lars Thodé, 4. Johan terpstra, 5. Guus van Buuren, 6. Luca Schrijen, 7. Onno Timmermans, 8. Gerri Zonneveld, 9. Rene Nap, 10. Cees Schrijen

*Eerste couplet “Dansen op de Vulkaan” van de Dijk.

Je moet je het schompes werken
En je doet het maar waarvoor?
Het kan elk moment gebeurd zijn
Maar ze gaan nog even door
Nog dichter bij de afgrond
Nog dichter op het vuur
En het wordt alleen maar
Erger met het uur…

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter