BLIS online wintercompetitie #5 – ten Zeldam doorbreekt goede serie van Beek

Dinsdagavond 20:00. Al niet meer weg te denken uit de agenda’s van menig BRC renner. Zorgen dat je op tijd thuis bent, beetje klooien met eten zodat je straks niet aan het herkauwen hoeft en daarna thuis nogeens melden dat je jezelf op de dinsdagavond 20:00 nog even helemaal tot snot gaat rijden. Daarna met een herstelhartslag van nog boven de 100 in bed liggen, starend naar het plafond. Het tafereel is inmiddels aardig ingesleten maar nog steeds moeilijk uit te leggen aan hen die niet meedoen. “Wat zijn die levens leeg” zou een bekende auteur noteren.

Ruim 20 renners aan de start deze dinsdag. Na 15 minuten neutralisatie knalde Wouter Breedtbruijn het pakt klokslag 20:15 weg. Peloton nog aardig compleet. na ongeveer 5 minuten een eerste klap van Bruno van Beek, de man die het klassement naar zijn hand wil zetten. Voorin wat chaos, achterin een eerste slagveld. Na een volle inspanning is een deel van het peloton nog bijeen en wordt van Beek weer ingerekend. De toon is gezet.

Na een paar minuten wéér van Beek. Wat heeft de man gegeten? Van Buuren begint zijn Shoarma op te hoesten, iedereen leest mee. Aan de achterkant vallen er een paar opvallende namen eraf, waarschijnlijk nog wat zuur van zondag of van de booster. Voorin sneakt ten Zeldam op zijn Zoetemelks richting van Beek. De rest roept om hun moeder. Uiteindelijk komt ten Zeldam bij van Beek en beide koplopers blijven een tijd lang ong 6 seconden voor het eerstvolgende peloton rijden met daarin van Son, Schrijen Jr + Sr, Buuren, Terpstra J, Thodé en Breedtbruijn, de man die tijdens het snakken naar lucht nog moet blijven typen.

Uiteindelijk raken de koplopers uit beeld. Vanuit de achtervolgers is het van Son die het probeert. Zaak om meteen te reageren want hij is zo gevlogen. De boel komt weer bijeen en van Son baalt. Van Buuren is naast zijn shoarma inmiddels aan zijn kruidentuintje begonnen. Details komen voorbij. Bij Schrijen Sr zitten de capucijners inmiddels ook alweer onder het gehemelte. En van Son gaat wéér! Net na een venijnige klim, waar de rest op adem wil komen is de slimme renner uit Velserbroek vertrokken. Breedtbruijn breekt. Typen en trappen gaat niet samen. Schrijen Sr kraakt maar weet in het wiel van Jr de schade te beperken.

Daarna een derde klap op 7 kilometer voor het einde, nu van Buuren en Thodé. Schrijen Jr weet het gat te dichten, van Son en Terpstra J nét niet en Schrijen Sr op een piepklein gaatje erachter. Status quo nu. Voorin wint ten Zeldam voor van Beek. De ervaren man uit Haarlem heeft het dure rijden van van Beek afgestraft en doorbreekt zo zijn reeks. Daarachter een slagveld. Thodé laat in een sprint van Buuren, de shoarma en de kruiden achter zich. Daarachter allemaal mannen alleen, tot snot gereden op deze mooie maar nog lange dinsdagavond.

Uitslag: 1. Zeldam, 2. van Beek, 3. Thodé, 4. van Buuren, 5. Schrijen Jr, 6. Terpstra J, 7. van Son, 8. Schrijen Sr, 9. Breedtbruijn, 10. de Lange R.

Klassement volgt.

Tot dinsdag 18 januari 20:00.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter