BLIS online wintercompetitie #2 – Van Beek puncht het hardst

Op een glooiende omloop met aankomst op de uitloper van de steilste klim, heeft Van Beek zijn talenten als puncheur laten zien. Na 34 kilometer liet hij zijn medevluchter Röling achter zich. Met deze overwinning van Van Beek staan beide kemphanen op exact gelijke punten na twee ritten in de competitie die sinds deze week is verrijkt met een sponsornaam.

Begin november was de wedstrijdagenda nog rijkelijk gevuld met koersen op het strand. Helaas hebben we deze wedstrijden één voor één uit onze agenda’s moeten wegstrepen. Gelukkig hebben we een online wintercompetitie. Hét podium waar onze renners laten zien dat zij goed voorbereid waren op de geplande wedstrijden en deze vorm willen blijven ontwikkelen in lockdown-tijd.

De E-sport biedt uitkomst en we omarmen deze tak van de wielersport dan ook met enthousiasme. Ook onze sponsor BLIS Digital ziet natuurlijk potentie in digitale innovatie. Zij verbinden hun naam aan de competitie en stellen een prijzenpot beschikbaar voor drie categorien; Algemeen heren, 50+ heren en Algemeen Dames.

Het wedstrijdverloop

Het parcours was bijna nergens echt vlak, maar één klimmetje deed toch echt wel het meeste pijn aan de kuiten. Iedereen wist: hierop wordt de wedstrijd beslist. Röling dacht daar toch anders over want die reed gelijk de eerste ronde op één kilometer voor de klim op kousenvoeten weg. Op de klim wisten Van Buuren en van Beek de oversteek te maken en vormden zo een kopgroep van drie strandcoureurs. Thodé en Breedt Bruijn kwamen te kort en vielen terug in een achtervolgende groep.

De achtervolgende groep was niet bij machte de kopgroep bij te halen. Goede organisatie bleef achterwege en de kopgroep was gevlogen. Vanuit deze achtervolgende groep viel wel goed te zien en te horen hoe Van Buuren moest worstelen om niet gelost te worden op de kuitenbijter. Bij de eerstvolgende passage hoorden we hem vloeken. De ronde daarna schreeuwde hij hard om zijn moeder. De ronde daarna klonk een oerkreet die niet verhinderde dat hij toch moest capituleren. Van Beek en Röling mochten sprinten om de winst, met Van Beek als terechte winnaar.

In de achtervolgende groep wist Van Son zich te handhaven bij de 50-minners. Opnieuw rolde hij als eerste 50-plusser over de streep. Verder stonden er deze editie geen dames aan de start, waardoor Tamara van Riemsdijk haar leidende positie behoud.

Tussenstanden na rit 2 van de 12:

Algemeen

Beek, Bruno van 18
Röling, Frank 18
Buuren, Guus van 12
Thodé, Lars 6
Breedt Bruijn, Wouter 6
Zeldam, Sebastiaan ten 5
Rijnsburger, Raymond 4
Eggers, Walter 4
Lange, Rob de 3
Schrijen, Luca 3
Zonneveld, Gerri 2
Zon, Robbert van de 2
Son, Michael van 2
Schrijen, Cees 2
Punt, Jurriaan 1
Hulshof, Patrick 1
Nap, Rene 1
Kooij, Luc 1
Oosterbaan, Robin 1
Toledo, Kees Jan 1
Duin, Aad 1

 50+

Son, Michael van 10
Schrijen, Cees 5
Nap, Rene 3
Duin, Aad 2
Kooij, Luc 1
Toledo, Kees Jan 1

Dames

Riemsdijk, Tamara 5

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter