Aankondiging clubkampioenschappen – Woensdag 13 juli

Op woensdag 13 juli vinden de clubkampioenschappen van 2022 plaats. Voor velen toch een van de sportieve hoogtepunten in het seizoen en natuurlijk ook een kans op eeuwige roem. Met een flink aantal nieuwe gezichten in ons ledenbestand kan het dit jaar een spannende strijd worden met wellicht weer een nieuwe naam voor op de teruggevonden wisselbeker. Voor en na de wedstrijd is een programma georganiseerd om van deze strijddag toch ook een zomers feestje te maken voor zowel renners als publiek. Inclusief een fotosessie, dus we verwachten iedereen in zijn meest recente zwartblauwe outfit.

Voorbeschouwing

De clubkampioenschappen  van BRC Kennemerland keren terug naar de zomer. Uittredend clubkampioen Guido Tromp heeft 10 prachtige maanden kunnen genieten van zijn titel, maar hij moet straks toch echt aan de slag om er een tweede periode aan vast te plakken. Oude rotten, ambitieuze millenials en jonge honden staan te trappelen om deze jaarlijkse prijs bij te schrijven op hun palmares. Fred Pronk laat de afgelopen weken zien klaar te zijn voor het nieuwe criteriumseizoen. Jeroen Visser heeft al zeker vijf vakanties/trainingsweeken achter de rug dit jaar en ziet een lange solo wel zitten. Sebastiaan ten Zeldam heeft speciaal een nieuwe fiets uit Italië over laten komen om het verschil te maken. Stefan Brandjes rijgt de overwinningen aan elkaar op de maandagavond en laat zien klaar te zijn voor een heus kampioenschap. En dan hebben we nog niet eens gesproken over Bruno van Beek en Tom van den Kommer die hun ervaringen uit de topcompetitie nu wel eens willen tentoonstellen op de Aagtendijk.

Veel namen, veel kanshebbers en niet genoeg plek om iedereen in de voorbeschouwing te noemen. De bookmakers zijn druk aan het rekenen maar kunnen voorlopig nog geen favoriet aanwijzen. Gelukkig is er nog genoeg tijd om te schaven aan de conditie om straks je clubgenoten achter je te laten.

Meerdere categorieën

Naast het overall-kampioenschap is er dit jaar ook een 40 + wedstrijd. Een aparte wedstrijd voor sportklasse is er dit jaar niet.

Junioren schrijven zich in bij het overall kampioenschap. Nieuwelingen rijden een eigen wedstrijd en sprinten tegelijk af met de dames na één uur en drie rondes.

Een feestelijke avond –  ook na de koers

De jaarlijkse strijd is een uitstekend moment voor wat extra gezelligheid op de club. Het publiek  wordt vermaakt met muziek en live commentaar bij de wedstrijd. In de kantine kunnen heerlijke drankjes worden gehaald om te nuttigen aan het parcours. Genoeg redenen om familie, vrienden en wielergekke buurmannen te attenderen op dit wielerspektakel.

Na de koers blijven we wat langer plakken voor de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen, maar zetten we ook wat renners in het zonnetje die dit jaar prachtige wielerprestaties hebben neergezet. We zorgen voor een vuurkorfje en wat muziek. Dus steek een goede warme shirt en wat lampjes voor op de fiets in je rugzak, en blijf gezellig plakken. Samen heffen we deze zomerse avond het glas op onze mooie vereniging

Programma

18.30                  Inschrijving geopend

18.50                  Fotosessie & gezamenlijke rondjes inclusief jeugd

19.00                  Start alle categorieën

20.45                  finish overall kampioenschap

21.00                  prijsuitreiking en borrel

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor de clubkampioenschappen. Bijschrijven op de avond zelf kan ook, maar onze voorkeur gaat uit naar online inschrijven.

Belangrijke punten

  • Je kan alleen deelnemen aan het BRC Kennemerland clubkampioenschap als je lid bent van BRC Kennemerland én in het bezit bent van een KNWU startlicentie of een KNWU wedstrijdlicentie.
  • De vuurliniecompetitie wordt op 13 juli een week overgeslagen. Zie de kalender voor de juiste informatie.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter