MNS Recreantencompetitie rit#4: Brandjes wint na zeer snelle koers

Volgens afspraak begon de recreantenkoers ook deze avond met eerst een vijftal ronden neutralisatie. Daarna klonk de bel, in goede handen van startmeester Jos Röling. De eerste aanvallers na het startsein waren Jorge van Vliet en de man op de 3e plek in het algemeen klassement Lars Thode, die trouwens de gehele wedstrijd behoorlijk actief was. Vanuit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat Thodé deze winter binnen een berucht strandteam flink door de wasmachine getrokken is. Het is hem aan te zien. De man vreet ijzer.

Maar zo vroeg in de wedstrijd waren er in het peloton genoeg mannen die zo’n uitlooppoging niet konden aanzien en onmiddellijk het ontstane gat dichtten, zodat na 2 rondjes alles weer bijeen was en het feest der uitlooppogingen opnieuw kon beginnen. Dat was ook het teken dat voor sommige minder sterke renners het hele peloton als een uitlooppoging gezien werd. Langzaam dreef de mierenhoop bij hen vandaan, achterblijvend in een vacuum van stof en stilte.

Ondanks de pogingen van o.a. Lars, Jacco, Sjors, René, Welp en de gebroeders Brandjes zelf (ik ben er ongetwijfeld nog een paar vergeten) bleef het peloton lang bij elkaar. Opmerkelijk ook weer Bert Bakker die achterin souverein volgde, wachtend op zijn moment dat niet kwam. Daarvoor lag het tempo in de kopgroep toch te hoog.

Ergens halverwege koers wederom een stevige versnelling waarbij een aantal mannen door de achterdeur het peloton verlieten, uitgezwaaid door hen die nog met hangen en wurgen konden volgen. Ondanks dat ook zij een jasje moesten uitdoen konden de meesten vanaf nu bijblijven, tot er na ongeveer een uur rijden 14 man het peloton verlieten maar ditmaal door de voordeur (in wielertermen heet dit een gecommuniceerde demarrage), en dus naar alle waarschijnlijkheid de meeste punten onder hen zouden worden verdeeld.

Aftasten en elkaar beloeren was vanaf nu het parool. Ondanks een paar korte versnellingen zonder overtuiging én de verwachte uitlooppoging van renner Duin bleef het pact bijeen tot aan de streep. Uiteindelijk moest een eindsprint de beslissing brengen en de man met de snelste benen was vanavond Stefan Brandjes, vlak voor Thodé en van Eerden. En na deze kopgroep was het een groot slagveld, renners werden zelfs naast de baan in het gras teruggevonden. Op naar volgende week!

De uitslag: 1. Stefan Brandjes 2.  Lars Thodé 3.  Sjors van Eerden  4.  René Nap  5.  Ronald Welp

Voor de gehele uitslag klik hier

Voor het klassement klik hier

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter