1e Recreantenkoers prooi voor Klinkhamer.

Als een stel jonge koeien die de gehele winter in een donkere stal hadden gestaan en eindelijk in de groene wei onder de stralende zon iets anders te eten kregen dan gedroogd gras. Als een stel kleine kinderen die na weken van lockdown en les van hun vader en/of moeder eindelijk weer een keer naar die leuke juf mochten.

Zo ongeveer stonden vanavond de plus minus 30 renners aan de start voor de eerste van de dit jaar sterk gereduceerd aantal ritten van de BRC maandagavondcompetitie.

Gelukkig dan eindelijk toch dat beetje beweging op de wielerbaan, waar het gras tussen de klinkers al behoorlijk aan het woekeren is ondanks de grote aantallen schapen die eroverheen trokken en als parasieten alles kaal vroten. Velen zaten al weken ongeduldig op deze start te wachten. Weliswaar werden er in grote en kleine groepjes veel kilometers gemaakt, want waar je ook was de BRC renners kwam je overal tegen elkaar overtreffend in kilometers en gemiddelden. Maar eerlijk is eerlijk een wedstrijdje is toch echt een beetje de kers op de taart vooral onder de bezielende jury van Mart, Jos en Henk plus ook door het grote aantal toeschouwers gisteren..

13 juli 2020 eindelijk dan die nieuwe start van een nieuw wat ingekort seizoen met een aantal nieuwe regels en een nieuwe sponsor; Makelaar Nieuwe Stijl is die nieuwe naam.

Een ding was echter niet nieuw voor de start, bij het afhalen van de rugnummers was Theo van Lieshout net als vorige jaren wederom de laatste en kon er worden gestart na het opspelden van zijn nr.10.

Na de start meteen een eerste verrassende aanval want het startsein van de sinds een aantal weken 80 jarige Mart Kos was nog niet gegeven of er was al een uitlooppoging van Yvette de Koning en een ronde verder staken Mariska Jetten, Patrick Stam en Cees Schrijen ook hun neus ook maar eens aan het venster als reactie op een verschroeiende versnelling van Michael van Son, echter zo vroeg in de wedstrijd waren beide pogingen helaas tot mislukken gedoemd.

Het bleef wel een levendige wedstrijd want aanvallen van o.a. Koen Klinkhamer (de eindwinnaar van vorig jaar), Sjors van Eerden, Jos Niesten, Jorge van Vliet en even later Jeffrey van der Velden zorgden er wel voor dat er na ongeveer een half uur wedstrijd 11 man konden wegrijden. Die kopgroep zag het peloton pas weer terug nadat vlak voor tijd het peloton plus vier afvallers uit die kopgroep werden gedubbeld. Zodoende kwamen er 6 + 1 aan de leiding. Die ene man was Guido Tromp, hij had voor de wedstrijd aangegeven nog geen transponder te hebben aangevraagd en wist dus dat hij niet in de uitslag zou komen, maar als na afloop Sander Lormans staat te vertellen dat hij wel erg hard de pedalen ranselde dan moet hij niet te lang wachten met een transponder bij Mylaps aan te vragen.

Het peloton moest 5 rondjes voor tijd af sprinten want voor de eerste 9 man waren er nog wat extra punten te sprokkelen, dankzij de Makelaar Nieuwe Stijl komt er dit jaar toch nog een puntenklassement, zodat er voor die extra punten nog behoorlijk werd geknokt. Tenslotte de sprint van de kopgroep 1e Koen Klinkhamer, 2e Jeffrey van der Velden, 3e Sander Lormans, 4e Sjors van Eerden, 5e Jorge van Vliet, 6e Michael van Son.

Zoals Hamilton dit in de Formule 1 doet, zo doet Klinkhamer het bij BRC; hij begon dus meteen weer waar hij vorig jaar was gestopt, met winnen. Maar ik wil niet onvermeld laten dat een van de eerste uitlopers Mariska Jetten uiteindelijk in het peloton eindigde als 11e. Daarnaast waren de gemiddeldes weer als vanouds dus als organisatie mogen wij stellen dat deze druistige koeien niet de gehele winter op stal hebben gestaan. Ook buiten is er veel werk verzet om deze competitie weer tot een aantrekkelijk schouwspel te maken.

Maandag 20 juli om 19:00 rit 2. Tot dan!

De volledige uitslag plus stand volgt snel.

Ps: de transponder werkte niet bij de nrs. 3, 12, 17, 22, 27.

Comments:

  • Kees+Jan

    Ook het verslag is weer als vanouds goed!

    Beantwoorden 14 juli 2020 at 10:34

Laat een bericht achter