Lid worden van BRC Kennemerland

Lid worden van BRC Kennemerland

We kennen binnen onze vereniging verschillende vormen van lidmaatschap. Klik op onderstaande knoppen voor meer informatie.

Leden met startlicentie

BRC Contributie: € 65,-
KNWU lidmaatschap: € 14,- (wordt geïnd door BRC)
KNWU Startlicentie: €12,25 tot €30,60 (afhankelijk van leeftijd)

 

De KNWU heeft met ingang van 2021 besloten het basislidmaatschap af te schaffen. Om interclubwedstrijden te rijden is de zogenaamde startlicentie geïntroduceerd.

 

Je bent met de startlicentie goed verzekerd in wedstrijden en bij trainingen (schade aan derden). De kaart geeft je de mogelijkheid uit te komen in zogenaamde clubwedstrijden. Dit zijn wedstrijden die georganiseerd worden door de verenigingen en worden gehouden op een daarvoor bestemd verkeersvrij parkoers. Voor BRC is dat het parkoers op het Aagtenpark.  Kenmerk is dat verenigingen deze wedstrijden zelf organiseren en jureren. Het basislidmaatschap wordt gebruikt als instapmogelijkheid of voor renners waarvan de ambitie niet verder reikt dan het rijden van dit soort wedstrijden.

 

Je kunt met de startlicentie niet uitkomen in criteriums, klassiekers en andere KNWU wedstrijden op de openbare weg. Daarvoor heb je een andere wedstrijdlicentie nodig. (zie onderstaand)

Overige licentiehouders

BRC Contributie: € 65,-
KNWU lidmaatschap: € 14,- (wordt geïnd door BRC)
KNWU Wedstrijdlicentie: €30,60 tot €279,90 (afhankelijk van categorie)

 

Renners en rensters met ambitie kunnen een wedstrijdlicentie aanvragen. Naast de clubwedstrijden kan je dan ook deelnemen aan KNWU en UCI wedstrijden die voor de verschillende categorieën worden georganiseerd. Dit kunnen zijn klassiekers, omlopen, criteriums en tijdritten. Voor een overzicht van de verschillende licenties klikt u hier.

 

Rij je alleen wedstrijden (inter)clubwedstrijden? Dan heb je voldoende aan de KNWU startlicentie. (zie hierboven)

Jeugd, nieuwelingen en junioren

Jeugdleden BRC Kennemerland

BRC Contributie Jeugd (8 t/m 14 jaar) €35,00 + bijdrage KNWU (€14,00)
Nieuwelingen (15 t/m 16 jaar) € 65,00 + bijdrage KNWU (€14,00)
Junioren (17 t/m 18 jaar): € 65,00 + bijdrage KNWU (€14,00)

Jeugdleden kennen een eigen lidmaatschapsvorm. Wij willen dat de jeugd financieel laagdrempelig lid kan worden van onze vereniging om zo kennis te maken met het wielrennen. Ook jeugdleden krijgen automatisch de beschikking over een basislidmaatschapskaart (zie verder boven). Voor de jeugd organiseren wij op wielrennen gerichte trainingen. Voor deze trainingen worden geen extra kosten in rekening gebracht (incidenteel voor als we speciale evenementen organiseren. Dit gaat altijd in overleg). Jeugdleden kunnen ook een licentie aanschaffen. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven als jeugdlid neem dan even contact met ons op jeugd@brckennemerland.nl of bel voor meer informatie: 06-42151464

Steunleden

Steunlidmaatschap € 25,-

Bedoeld voor mensen die het wielrennen in de regio een warm hart toe dragen en BRC Kennemerland in al haar ambities willen steunen. BRC kent een grote groep van steunleden. Een aantal steunleden zijn ook als vrijwilliger actief betrokken bij de vereniging.

Inschrijven

Leuk dat je lid wil worden van BRC Kennemerland! Klik op onderstaande knop om het inschrijfformulier te downloaden. Je kunt het formulier digitaal invullen en vervolgens opsturen naar info@brckennemerland.nl

Van harte wekom!

Inschrijfformulier

Opzeggen lidmaatschap

Tenzij u vóór 1 november van het lopende jaar anders besluit en u afmeldt als lid van BRC Kennemerland, gaat uw lidmaatschap van dit jaar automatisch over in een lidmaatschap voor het volgende jaar.