Wedstrijdverslag Vuurlinie 1 mei 2024

De weersverwachting was al om naar uit te kijken maar gisteravond werd dat ook nog werkelijkheid. Weg met de kou en regen en een welkom voor de ideale koersomstandigheden. De eerste renners meldde zich al om 18.00 uur om even lekker te gaan inrijden. Wanneer je nu geen wedstrijdje gaat koersen verzuchtte er een tegen de ander, dan doe je het nooit meer. Dat dachten er natuurlijk meer en zo stond er een veld van een kleine dertig renners en ja hoor ook 3 rensters. Dames het was echt leuk en gezellig bovendien, hopelijk hebben jullie de weg naar de Vuurliniecompetitie gevonden. Ook de 50+ categorie was gisteren beter gevuld dan de voorgaande weken.

Op een door de gemeente Zaanstad schoongeborstelde baan (Dank daar voor Gemeente Zaanstad!) was dan ook vanaf het begin te merken dat de renners en rensters er zin in hadden. Een levendige koers waar echter weinig ruimte was om weg te geraken. Aan de achterkant van het peloton moesten soms een renner of rensters de rol lossen maar heel goed om te zien was dat ze elkaar opzochten zodat er mooie groepje van 5-6 een soort 2e peloton vormde. In zijn of haar eigen tempo reed dit groepje naar de finish (hulde). Na 1 uur en drie rondes, was het de beurt aan de sportklasse en 50+ om af te sprinten. Sebastiaan ten Zeldam was de sterkere voor Jelmer Asjes en Patrick Stam. Jeroen Weltman reed de hele koers al erg goed en mengde zich ook in deze sprint en was zo de 1e 50 plussers voor Hans Schelvis.

De overgebleven 11 Elite en Beloften renners gingen nog even door. 3 rondes voor het einde zag Ruud Bakker zijn kans schoon en demarreerde. De overige 10 hadden toch beter moeten weten. Ruud is een uitstekende tijdrijder. Good old Fred Pronk zag het gevaar wel maar een fractie te laat en reageerde, de rest bleef zitten. Bij het ingaan van de laatste ronde, was de situatie Ruud een kleine 5 seconde voor op Fred die er net niet bij kon komen en 20 seconde voor op het peloton. In een voor hem kenmerkende tijdritstijl bleef Ruud het Peloton voor en kon het zege gebaar maken. Fred Pronk kon het gat niet meer dichten en moest het opgeven. Tom Jonkmans (snelste laatste ronde) werd 2e en Koen Klinkhamer 3e.

In het jury hok werd weer een nieuwe kwaliteit toegevoegd aan het oeuvre van de club comités van BRC en DTS. Eén deelnemende renner bracht voor de koers zijn kinderen in goede bewaring bij de organisatie. Natuurlijk geen probleem maakte het alleen maar gezelliger. Voor de beide leergierige dametjes, volgende keer de les Koersinzicht deel 2. Jong geleerd is oud gedaan.

Uitslagen en competitiestand z.s.m. op: https://results.sporthive.com/

Aankomende woensdag 8 mei aanvang stipt 19.00 uur de vijfde wedstrijd van de Vuurliniecompetitie van 2024 bij BRC Kennemerland in Beverwijk

Vooraf inschrijven. De inschrijving sluit op de wedstrijddag zelf 8 mei om 13.00 uur

INSCHRIJVEN DOOR OP ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvyglQglJcWwkZWzHZvQcSqAukm4liuxNVz7RcUqHDeVVJ6A/viewform?usp=pp_url

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter