Wedstrijdverslag: 2e wedstrijd van de Vuurlinie Competitie 2024.

Wedstrijdverslag: Historische overwinning van Alexander Villasmil uit Venezuela bij de 2e wedstrijd van de Vuurlinie Competitie 2024.

De Vuurlinie wedstrijden staan erom bekend dat het altijd goed koersweer is. Dat weten de doorgewinterde bezoekers van Vuurlinie wedstrijden ondertussen, zelfs als het ochtends of ’s middags regent of hagelt is het standaard woensdagavond droog. Daar hebben we nu eenmaal een afspraak met de weergoden over gemaakt.  Uiteraard was het gisteravond ook prima koersweer met ook een droge baan. Al om kwart voor zes meldde zich de eerste renner die alleen Spaans sprak. Via de moderne technieken konden we met hem communiceren en begrepen we dat hij mee wilde doen. Alexander Villasmil komt uit Venezuela, in het bezit van een licentie en transponder en belangrijk hij had er zin en naar later bleek een prima wielrenner.

Een wat kleiner peloton dan vorige week, maar de thuisblijvers kregen ongelijk een bijzonder levendige koers. Al vroeg in de koers reden Tom Jonkmans en Lars de Weerd weg uit het peloton en vergrootte snel hun voorsprong naar zo’n halve minuut. Verder liet het peloton met alle favoriete sportklasse en Elite en Beloften renners het niet komen. In dat peloton dus ook de Venezolaan Alexander die opvallen makkelijk reed en volgens de kenners goed op zijn fiets zat. Na 50 minuten werd voor de sportklasserenners het bord op drie rondes gezet en precies op dat moment werden Tom en Lars ingelopen. Wel de koers gemaakt mannen!! Bij het ingaan van de laatste ronde ging de microfonist van dienst nog in de fout maar werd gelukkig door luid bellen overstemd. Er werd geroddeld dat het wel leek of de man aan het bier had gezeten, enfin het bewijs was weer geleverd alcohol en sport gaan nooit samen! En dat terwijl de man zelf beweerde geen druppel te hebben gedronken. Het voordeel van twijfel voor onze vaste microfonist zullen we maar zeggen. Sebastiaan ten Zeldam won de sprint van de sportklasse renners voor Ties Danenberg van Alcmaria Vitrix

De overgebleven acht Elite en Beloften renners gingen nog even door en maakten er met achten een fraaie eindsprint van. Als een duiveltje uit een doosje kwam Alexander Villasmil in de eindsprint uit de rug van de andere zeven en versloeg Thimo Kroeze op de streep. En zo was in het 11 jarig bestaan van de Vuurlinie Competitie dat er voor het eerst een renner uit Venezuela op het hoogste treetje van het erepodium mocht staan.

Oh ja, de sfeer en hilariteit onder het jurycorps was ook weer prima. Iets met bedrading, losse stekkers, printers en koffie. Zolang wij er lol in hebben en de renners ook doen wij iedere week gewoon ons ding.

Uitslagen: https://sporthive.com/events/2571147

Inschrijven voor de volgende wedstrijd: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLzb1UQlwwPs7T9LeStLCIbL_hKCuVbH2GFWhDy-dNoXj_-Q/viewform?usp=pp_url

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter