Uit de winterslaap met Bruno…. 178 kilometer Omloop van de Braakman

…. dat was het wel deze afgelopen zaterdag voor het regioteam-NH in de topcompetitie met meteen de 178km zware omloop van de Braakman. Wakker schrikken dus voor Bruno, mijzelf en onze ploegleidersauto “Tonie” want ook die had een super natte winter over zich heen gekregen op het pad bij KeesJan en moest voorzien van een kersverse APK ook over 24 kasseienstroken en 4 gravelstroken.
Voor mij was het de 3de Braakman als mekanieker en in totaal de 6de keer in de ploegleiderswagen op de beruchte stroken van Zeeuws Vlaanderen. Vorig seizoen hadden we geïnvesteerd in een goed fietsenrack voor 12 fietsen, mooie tent en natuurlijk een nieuwe auto met perfect rack op het dak voor 8 reservefietsen en wielen. Dus we zitten goed in de spullen zeker met de aanvullingen vanuit de andere verenigingen in team-NH, zoals HRTC die hun auto afgelopen winter ook hebben voorzien van hetzelfde dakrack. Enige waarin we de afgelopen weken nog hebben geïnvesteerd zijn twee extra sets teamwielen met moderne brede velgen, goede floating remschijven en 12 speed cassettes want dat alles is nu wel de standaard.
Afgelopen weekend hadden we meteen een dubbel programma met de Zuiderzee en de Braakman. 6 man van team-NH opgesteld in de Zuiderzee ronde voor de clubcompetitie en twee man voor de Braakman aangevuld met 4 man van WPGA waar we de topcompetitie samen mee rijden. Het werd meteen de eerste echt “zomerse” dag en dat zorgde ervoor dat het meteen erg had ging vanaf het begin van de koers want de renners leken wel koeien die hun eerste dag weer de wei in mogen. Dat resulteerde in twee vroege ontsnappingen met continentale renners die bij elkaar kwamen en als kopgroep van 10 man goed samenwerkte.
In de groep erachter reed Bruno samen met Parkhotel en Metec die beide als conti-teams de slag hadden gemist en niet meezaten. Wel voorin de kopgroep zat Volker-Wessels met maar liefst 4 renners dus hun overmacht van vorig jaar is de afgelopen winter niet bepaald omgeslagen. Op 25kms voor de finish was er nog maar minder dan 40 renners in koers van de totaal 150 aan de start, vanuit ons team waren alleen Quinten Veling van DTS en onze Bruno nog in koers. Bruno in de voorste achtervolgende groep en Quinten in de groep erachter. De kopgroep van toen nog 9 viel uit elkaar en er bleef een kopgroep van 4 man over en ook erachter in de eerste achtervolgende groep waar Bruno in reed viel uit elkaar waarbij Bruno op dat moment niet vooraan zat en niet meer mee kon.
De twee laatste lokale rondes van elk 10kmS moest Bruno met een lokale renner uit Middelburg samen afronden en zo reden ze samen naar plek 24 en 25. In de laatste groep op 1 minuut achter Bruno werd de sprint knap gewonnen door Quinten waardoor hij een 26ste plek pakte. Er had zeker meer in gezeten maar voor het ontwaken in het nieuwe wegseizoen geen slecht eerste resultaat voor het team, onze regio en onze renner van BRC. In de uitzending over een paar weken op Eurosport zal het Ton Scholten logo op Bruno zijn achterwerk in ieder geval goed in beeld komen 😊
Volgend avontuur is de omloop van Simpelveld met veel hoogte meters en daarna keren we terug naar Zeeland voor de tweede wedstrijd in de topcompetitie vanuit Woensdrecht. Interesse om mee te gaan vanuit BRC voor bevoorrading of om mij te helpen met het materiaal van de renners laat dan maar weten. Marcel.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter