‘Op z’n Evenepoels’ – Breedt Bruijn wint de tweede BRC zwiftkoers

Direct na de officiële afsluiting van het strandseizoen schoot een 12 man sterk peloton in gang in de wondere wereld van Zwift – ditmaal op het biljartvlakke stratencircuit van Tokyo. Onder het mom van social ride waren de eerste 15 minuten wederom geneutraliseerd, om de beentjes even te laten wennen aan de temperatuur in garages, zolderkamertjes en halletjes.

Direct bij het startschot vond Wouter het echter wel welletjes en knalde met 9 watt per kilo weg uit de groep. Gelukkig is de beste man niet zo zwaar en zo konden 2 anderen hun wagonnetje nog aanhaken, te weten Gijs Weijers en Menno Groen. Daarachter vormde zich een groepje van 6 dat het tempo ook goed onderhield. Zo bleef het gedurende enkele kilometers even status quo op het bochtige parcours.

Grofweg halverwege begonnen de benen bij de achtervolgers toch ook te kriebelen en sprongen Dennis Bloedjes en Robbert vd Zon achter de koplopers aan. Echter ondervond Dennis al vrij snel dat het niet voor vandaag was. Vooraan was het vooral Wouter Breedt Bruijn die het tempo onderhield, Gijs Weijers die wel goed meedraaide en Menno Groen die al lang blij was dat het maar een korte race was. Toen Robbert vd Zon op een seconde of 15 van de koplopers kwam was het wederom Wouter die op z’n Evenepoels de andere twee uit het wiel kletste en onbedreigd een solo van 10+ kilometer succesvol afronde. Daarachter werd het nog even spannend toen Gijs na een aantal demarrages de Powerups op elkaar stapelde en er zo een lange laatste sprint van maakte. Gelukkig bestaan zekerheden nog en dus pakte Menno plek 2 in de sprint, Gijs op een mooie 3de plek.

 

Volgende week weer!

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter