Koersss, direct uit de winterslaap

Zo vlak voor de regiokampioenschappen, voorjaar lonkt, verzamelen de BRC strandgangers, join-overwinteraars en zwift-racers zich voor een reeks BRC dinsdagavond koersjes, op zwift.

Dinsdagvond 6 februari, 20u, een peloton van 15 man groot. Een bond gezelschap van wielershirts, blitse fietsen en digitale karakters op het Seaside sprintparkoers van Watopia. Frank Röling, Michael van Son, Cees Schrijen, Kees Jan van Toledo, Paul van Ewijk, Gerri Zonneveld, Kelvin Frank, Walter Eggers, Bruno van Beek, Robbert vd Zon, Mike vd Meij, Menno Groen, Gijs Weijers, Dennis Bloedjes en Wouter Breedt Bruijn.

Alsof dat nog niet alles was, had de helft van het peloton zich ook nog in een google meet sessie verzameld, met een inkijkje in elkaars zweethok. Fietsen is ten slotte ook een sociale bezigheid, zo werd er in de eerste 15 minuten van de rit nog rustig gebabbeld over het NK strandrace, fietskeuzes en parkoerskennis. Dat sociale ging direct na het officiële startsein van de rit al overboord.

Alhoewel hij zich tot genoegen van veel anderen zich had afgemeld, was Frank Röling in ronde 2 van 5, bij de 1ste poging los. Kelvin Frank deed nog en dappere poging maar belandde in de ‘chasse patate’ en werd na een rondje ingelopen door het peloton. Het gevolg van dit aan de boom schudden deed sommigen weer terug in hun winterse hol kruipen, de uitdunning was begonnen. Frank Röling was gevlogen en niemand kon hier wat aan doen, je moet er ook maar zin in hebben 4 rondjes solo. Frank had er zin in.

Het peloton kabbelde wat verder toen Walter Eggers er op zijn pantoffels én met een aero PowerUp, vandoor kroop, 2, 4, 8 seconden mocht hij weglopen toen na een half rondje, Wouter Breedt Bruijn naar hem toe jumpte en zij samen op pad gingen. Frank liep alleen nog maar uit, het peloton was inmiddels tot 5 gedecimeerd, Groen, Zonneveld, Weijers, van Son en Schrijen sr, konden geen vuist maken.

Wouter loste Walter en reed knap naar plek 2, achter de ongenaakbare Frank die direct de toon zette voor deze competitie, Walter rondde het podium af op plek 3.

Op naar de volgende.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter