Clubkampioenschap BRC Kennemerland op woensdag 17 juli

Op woensdag 17 juli vinden de clubkampioenschappen van 2024 plaats. Met ook dit jaar weer een aantal nieuwe gezichten in ons ledenbestand kan het wederom een spannende strijd worden met wellicht weer een nieuwe naam voor op de teruggevonden wisselbeker. Voor en na de wedstrijd is een programma georganiseerd om van deze wedstrijddag toch ook een zomers feestje te maken voor zowel renners als publiek. Inclusief een fotosessie, dus we verwachten iedereen in zijn hagelnieuwe zwartblauwe outfit.

Voorbeschouwing

Wie volgt dit jaar huidig kampioen Menno Groen op? En komt Menno dit jaar mét geschoren benen zijn titel verdedigen? Mannen in vorm zijn Frank Röling, Wouter Lips, maandagwinnaar Thomas Jonker en de gebroeders Brandjes. Bruno van Beek en Tom van den Kommer opereren nog steeds in de top van de Nederlandse wielersport, maar een clubtitel ontbreekt nog op het palmares van beide heren. Of schieten Visser, ten Zeldam of Pronk nogeens uit hun slof?

Er zijn dit jaar weinig clubkoersen die onze kersverse voorzitter Mike van der Meij niet heeft gereden om zich voor te bereiden op het clubkampioenschap. En nog meer levensgevaarlijke outsiders blijven op de loer liggen, daarvoor is het clubkampioenschap per definitie onvoorspelbaar en daarom altijd een spannend spektakelstuk. Ergo; volgende week woensdag zijn de kaarten opnieuw geschud en is alles weer mogelijk met genoeg kanshebbers aan de start.

Doe mee of kom kijken! Mis deze avond niet want de thuisblijvers zijn bij voorbaat gezien.

Meerdere categorieën

Naast het overall-kampioenschap is er dit jaar opnieuw een 40 + wedstrijd. Een aparte wedstrijd voor sportklasse is er niet.

Junioren en nieuwelingen rijden een eigen wedstrijd en sprinten tegelijk af met de nieuwelingen dames en dames na één uur en drie rondes.

Een feestelijke avond –  ook na de koers

De jaarlijkse strijd is een uitstekend moment voor wat extra gezelligheid op de club. Het publiek wordt vermaakt met muziek en live commentaar bij de wedstrijd. In de kantine kunnen heerlijke drankjes worden gehaald om te nuttigen aan het parcours. Genoeg redenen om familie, vrienden en wielergekke buurmannen te attenderen op dit wielerspektakel.

Na de koers blijven we wat langer plakken voor de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen. Dus steek een goede warme shirt en wat lampjes voor op de fiets in je rugzak, en blijf gezellig plakken. Samen heffen we deze zomerse avond het glas op onze mooie vereniging

Programma

18.30                  Inschrijving geopend

18.50                  Fotosessie

19.00                  Start alle categorieën

20.45                  finish overall kampioenschap

21.00                  prijsuitreiking en borrel

Inschrijven

Inschrijven kan via de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfq6wITdW-yww4bjHcKIf6O57ijQava-BexeRmv78AMy-gM_g/viewform?usp=pp_url

Belangrijke punten

  • Je kan alleen deelnemen aan het BRC Kennemerland clubkampioenschap als je lid bent van BRC Kennemerland én in het bezit bent van een KNWU startlicentie of een KNWU wedstrijdlicentie.
  • Uitslag op basis van de MYLAPS-transponder. Zonder transponder of niet goed werkende transponder kunnen we je niet in de uitslag opnemen. Controleer van tevoren of het abonnement van jouw transponder nog geldig is.
  • De vuurliniecompetitie gaat op 17 juli niet door. Zie de kalender voor de juiste informatie over vuurlinicompetitie. Deze komt een paar weken stil te liggen wegens een zomerstop.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter