Bruno van Beek ‘Zwemkampioen’ van BRC Kennemerland

Pluvius was ons vandaag goed gezind. Op een klets- maar dan ook kletsnat parkoers trapte BRC Kennemerland de serie Regiokampioenschappen af. Zelfs halverwege de flanken van ons fraaie heuvelachtige parkoers ontstonden plassen waar de renners ronde voor ronde nattere voeten kregen. De hele week waren de voorspellingen voor deze dag niet best. Waarschijnlijk de reden dat het totaal aantal voorinschrijvingen op 50 bleef steken.

Bij de eerste koers die om 11:30 startte stonden zo’n 10 stoere renners en rensters aan de start. Met een dubbele lekke band hadden we na 10 minuten de eerste uitvaller. De rest van de renners en rensters reden in kleine groepjes of solo rond. Gedubbelde renners probeerde aan te pikken waar het kon om maar een beetje beschutting  tegen de wind en regen te vinden: het rijden bij BRC is op dit soort dagen zwaar en selectief.

Twee renners lieten zich vandaag goed van voren zien: bij de Dames reed Rosan Koper al gauw in een winnende positie en bij de Nieuwelingen deed Phearoun Chaillou hetzelfde. Met ruime voorsprong op de concurrentie passeerden zij de finishlijn.

De volledige uitslag:
Nieuwelingen heren en dames:
1. Phearoun Chailou
2. Koen van der Meer
3. Tijm Meskers
4. Lars van Assema
5. Jayden Knip
6. Jytte Timmermans

DNF: Jytte Vriesman

Dames junioren/Elite dames:
1. Rosan Koper
2. Masja Keesman
3. Sanne-Linnéa Vriesman

A + B Categorie
Om 13 uur was het weerbeeld hetzelfde en regende het inmiddels ook afzeggingen. Ook in de middag zo’n 10 renners aan de start. Hier hetzelfde beeld: bij de Sportklasse klopte Merie Hailemariam aan bij een achtervolgend groepje Elite renners en nam daarmee ruim afstand van zijn Sportklasse collega’s. Twee Sportklasse renners moesten vroegtijdig het strijdtoneel verlaten.
Regen en ander ongemak viel hun ten deel, waardoor voor hen deze openingskoers snel ten einde liep.
Bij de Elite/Beloften koos Bruno van Beek al in een vroeg stadium het ruime sop en nam rap afstand van zijn concurrenten. Binnen 10 ronden was de voorsprong opgelopen tot ruim 30 seconden. Later oplopend naar ruim een minuut. Merie reed dus met de achtervolgers mee en mocht na 60 minuten als eerste Sportklasse renner op de finish af. De BRC’rs Wouter en Wouter deden nog een publiekssprint voor de jury: Wouter Lips drukte zijn wiel voor Wouter Breedt Bruijn over de finishlijn.
Sportklasse/Masters:
1. Merie Hailemariam
2. Wouter Lips
3. Wouter Breedt Bruijn
DNF: Sebastiaan Ten Zeldam
DNF: Dion Kroeze
Elite/beloften:
1. Bruno van Beek
2. Base Feenstra
3. Pim Fransen

DNF: Thimo Kroeze

Dank aan de renners die dankzij het weer toch zijn komen opdagen! Dank ook aan de vrijwilligers, waarvan een aantal drijfnat geworden zijn! Renners/rensters hebben vandaag weer kunnen ervaren wat een mooi parkoers wij hebben. Goed om te melden dat vanaf het ingaan van de zomertijd iedere week weer volop gekoerst kan worden bij BRC. Elke maandag (tot en met Sportklasse maar vooral bedoeld voor renners met Startlicentie) en elke woensdag organiseren wij samen met DTS de Vuurliniecompetitie (alle licentieklassen). Hou voor de woensdag de website in de gaten. De ene week koersen wij bij BRC, de andere week bij DTS.

Sportieve groet,
Kees Jan van Toledo

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter