Onze renners

BRC Kennemerland wil het wielrennen in wedstrijd verband stimuleren en de renners de gelegenheid geven beter te gaan presteren. Vanaf het recreantenniveau tot de amateur-top van Nederland. BRC Kennemerland staat bekend als een vereniging waar het voor de ambitieuze amateur aantrekkelijk is om te rijden. Van jong tot oud.  Ook voor de renners met iets minder ambitie is er volop gelegenheid tot het rijden van wedstrijden.

Criterium racers

36476888115_48786a4f24_k

Liefhebbers van criteriums kunnen bij BRC hun hart ophalen. Onze criteriumrenners komen uit bij de nieuwelingen, junioren, sportklasse, amateurs en elites. Als club organiseren we zelf ook diverse criteriums.

Strand racers

Ook in de winter rijden onze renners wedstrijden! Een groot aantal BRC Renners is actief in de nationale strandraces. Deze sport is de laatste jaren sterk in opkomst. In de winter zijn er bijna wekelijks strandraces in Nederland.

Jeugd 8 t/m 14 jaar

BRC Kennemerland heeft voor de jeugd veel te bieden! We hebben een gezellige jeugd afdeling en er worden wekelijks clubtrainingen en clubwedstrijden georganiseerd voor jeugd tussen de 8 en 14 jaar. Ook is mogelijk om met een wedstrijdlicentie deel te nemen aan regionale en nationale KNWU wedstrijden. Wielrennen is geen heel gemakkelijke sport. Wielrennen moet je leren en dat kost geduld en tijd. Onze gediplomeerde trainer en hulptrainers zorgen ervoor dat je geleidelijk aan steeds beter gaat rijden.

Lees meer over onze jeugd

Jeugd 15 t/m 18 jaar

Ook voor de jeugd tussen de 15 en 18 jaar (m/v) heeft BRC Kennemerland veel te bieden.

Je valt in de categorie “Nieuwelingen” als je dit jaar 15 jaar wordt of 16 jaar bent geworden.

Je valt in de categorie “Junioren” als je dit jaar 17 jaar wordt of 18 jaar bent geworden.

Wil je meer informatie neem dan even contact met ons op jeugd@brckennemerland.nl

Lees meer over onze jeugd

Tijdrit specialisten

Onze tijdrijders reizen het hele land door voor individuele tijdritten en teamtijdritten. Jaarlijks doet BRC met diverse teams mee aan het NCK tijdrijden. Er wordt twee keer per week gezamenlijk getraind op het onderdeel ploegentijdrit. Onze tijdritspecialisten komen onder andere uit in het District Kampioenschap, het Nederlands Kampioenschap en diverse regionale en nationale tijdritten.

24 uur racers

Een sterk opkomende vorm binnen de wielersport is het 24 uurs racen. BRC Kennemerland is zeer fanatiek binnen deze tak van sport. In 2018 doen we met 3 teams mee in de 24 uurs races van Zandvoort. Daarnaast rijden een aantal fanatieke 24 uur racers ook wedstrijden in het buitenland!